Nagyvilág

2008.03.31. 11:43

Mehetnek hotelbe a kubaiak

<p>Az új kubai kormány engedélyezte, hogy a kubaiak bejelentkezzenek a szigetország szállodáiba, amiket korábban a külföldieknek tartottak fenn - erősítették meg szállodai dolgozók hétfőn.</p>

Raúl Castro új kormánya egymás után törli el az öt évtizedes kommunista uralom tiltásait. Pénteken a mobiltelefonok használatát engedélyezték a kubai állampolgároknak.

A Copacabana, a Nacional, a Victoria, a President és a Melia-Habana hotelek mind megerősítették a reform bevezetését az AFP francia hírügynökségnek. A négy- és ötcsillagos szállodákban korábban nem szállhattak meg kubaiak, kivéve a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok és munkások, valamint a nászutasok.

Múlt héten pénteken a kubai vezetés feloldotta a mobiltelefon-használatra vonatkozó tiltást. A kubaiak korábban csak álnéven szerezhettek mobilt, ez luxuscikk volt ugyanis, amihez csak a külföldiek és a kormány juthatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!