Nagyvilág

2008.03.07. 21:19

DIANA-PER - nem kérdezik ki a királynőt és Fülöpöt sem

<p>Nem kell kérdésekre válaszolnia II. Erzsébetnek és férjének, Fülöpnek hercegnek sem a Diana hercegnő halálát vizsgáló bizottság előtt - így döntöttek kedden a londoni bírósági illetékesek.</p>

Az 1997-ben, egy párizsi autóbalesetben elhunyt walesi hercegnő barátjának apja, Mohamed Al-Fayed kifejezett kívánsága lett volna, hogy Fülöpöt beidézzék, mivel szerinte a herceg volt annak az összeesküvésnek az irányítója, amely Diana és Dodi halálát okozta. De az egyik főbíró szerint "semmi szükség sincs arra, hogy a királyi pár kérdésekre válaszoljon, mert ez nem vinné előre a vizsgálatot."

Al-Fayed mindvégig azt állította, hogy szerinte a brit titkosszolgálat ölte meg fiát és Dianát, Fülöp herceg parancsára, mivel a királyi palota nem akarta, hogy leendő király - Vilmos herceg - anyja egy muszlimhoz menjen újra férjhez és szüljön neki gyereket.

Az áprilisban véget érő vizsgálat eddigi tanúi - köztük a brit titkosszolgálat, az MI6 volt vezetője - nem támasztották alá Al-Fayed vádjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!