Nagyvilág

2008.03.12. 14:42

"Az őrület határán" - 25 ezer dollárért lehet ejtőernyőzni a Mount Everest felett

<p>"Az őrület határán" címmel extrém sportok legextrémebbjét ajánlja egy brit cég. A vállalkozókedvűek 25 ezer dollárért (4,2 millió forintért) ugorhatnak ki a repülőből a világ legmagasabb hegysége, a Himalája csúcsai felett. <BR /></p>

"Még soha senki nem próbálta ezt a Mount Everest régióban" - mondta Nigel Gifford, akinek "Magas és Vad" elnevezésű cége az utat ajánlja.

A szeptemberben induló utakon az ejtőernyősök 8848 méterről, vagyis a Mount Everest csúcsának magasságából ugranak ki a repülőből.

"Pont a Mount Everest előtt repülünk el és a világ nyolc legmagasabb hegycsúcsát láthatjuk" - mondta Gifford. A cég szeretné, ha egy dologban világrekordot is döntenének. Az ejtőernyősök ugyanis 3742 méterre érkeznének. Ilyen magas helyen még senki sem landolt.

Az útra már 22 foglalásuk van. A jelentkezők között képzett ejtőernyősök és újoncok is vannak, akik csak párban ugorhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!