Multimédia

2017.06.18. 13:32

Jó a Samsung Smart School

Budapest - Több mint 5000 diák ismerkedett meg a digitális oktatással az utazó osztályteremben.

Budapest - Több mint 5000 diák ismerkedett meg a digitális oktatással az utazó osztályteremben.

A Mobidik projekt 2017 elején indult, hogy városról városra járva népszerűsítse a tabletek, okostáblák és digitális tananyagok szerepét az oktatásban. A Mobidik országjárásának hivatalos záróeseményét a Millenárison rendezték.

Játszva tanítanak

A Digitális Oktatási Stratégia egyik fő küldetése, hogy olyan okoseszközök használatát vonja be az oktatásba, melyek eddig nem képezték részét a hagyományos oktatásnak, ugyanakkor segítenek elmélyíteni a tudást, játszva tanítanak és közösség­építő szerepük is van.

Digitális táblával

A projektben aktívan részt vesz a Samsung Electronics Magyarország a jól ismert SMART School modelljével, így a Mobidik program országjáró körútján olyan gyerekek és pedagógusok is megismerhették a digitális oktatást, akiknek még nincs tapasztalatuk ezen a téren.

Ahogyan a Samsung SMART School modell, úgy a Mobidik is nem csak a tanulni vágyó gyerekekhez szól, hanem a pedagógusoknak is lehetőséget biztosít a digitális felzárkózásra, az okostanteremmel való ismerkedésre. A Mobidik felszereltségének meghatározó eleme a Samsung digitális tábla, ami akár klasszikus osztálytermi táblaként is használható.

Gyors megosztás

A tableteken és az okostáblán is kifejlesztett Samsung sa-szoftver és ingyenes applikációk segítenek a tervezésben és lebonyolításában. A tabletek egy osztálymenedzsment-rendszeren keresztül kapcsolódnak, a tanárok így könnyedén és gyorsan tudnak minden résztvevővel tartalmat megosztani, anyagokat a táblán kivetíteni vagy feladatot kiadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!