Multimédia

2014.10.26. 19:44

Élő: Tiltakozás az internetadó ellen

A Facebookon szerveződött oldal és esemény most megvalósult, utcára vonultak az emberek, hogy kifejezzék nemtetszésüket az internet megadóztatásával kapcsolatban.

A Facebookon szerveződött oldal és esemény most megvalósult, utcára vonultak az emberek, hogy kifejezzék nemtetszésüket az internet megadóztatásával kapcsolatban. A nagy tömeg mellett egy még nagyobb tábor sorakozott fel online.

21:55 Kijelenthetjük, hogy ennek a tüntetésnek vége.

21:48 Az ultrák kikérik maguknak, hogy ők okozták volna a rendbontást, ott sem voltak. Ha ott lettek volna, akkor már rég a szélházban lennének - írták. A többség közben már hazament, hideg van és nagy a rendőri túlerő.

21:35 Egyre többen mennek haza, a Fidesz a Facebook oldalán mutatja a károkat.

21:33 Az Amerikai Nagykövetség ügyvivője is a helyszínen.

21:22 Demszky is a tüntetők között van. Elénekelték a Himnuszt és a Szózatot. A Fidesz közleményben higgadt kommunikációra kért mindenkit. Sem a rendőrök, sem a tömeg nem mozdul, patthelyzet van. A HírTV tudósítóját nem igazán hagyják bejelentkezni.

21:11 Technikai probléma miatt áll az élő videó, hamarosan újra online lesz.

20:39 A stream szerint a tömeg egyelőre nem mozdul, próbálják a rendőröket meggyőzni, hogy értük is tüntetnek.

20:26 Megérkeztek a rohamrendőrök a székházhoz, hangosbeszélőn mindenkit távozásra szólítottak fel és elkezdték a terület kiürítését.

20:15 A tüntetők nekiestek a Fidesz székháznak, már mindkét erkélyen állnak és egy EU-s zászlót tűztek ki, kívülről pedig számítástechnikai eszközökkel dobálják az épületet, törnek az ablakok.

19: 45 A tüntetők szépen lassan megtelítik a Hősök terét, ahol már egyre kevesebb szó esik az internetadóról, az egész esemény kezd átcsapni egy kormányellenes tüntetésbe (már Paks is szóba került). Azért kellett ide menniük, mert túl sokan vannak és a rendőrök is ebbe az irányba terelték őket. A tömeg hallgatott a szervezőkre és a tér felé vette az irányt. Sokan magukkal vitték a billentyűzetüket és azt húzzák maguk után a földön. Korábban a mobilját mindenki egységesen felemelte bekapcsolt kijelzővel, ami nagyon szép látványt nyújtott a budapesti éjszakában. Egyes információk szerint ultrák is csatlakoztak a tüntetéshez. Ők ma az MLSZ ellen tüntettek, de úgy tűnik, internetezni is szeretnek.

Eddig ilyen fotókat és videókat osztottak meg az Instagramon:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!