Magyarország

2017.12.29. 11:14

A családokra rámutató év lesz 2018

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha szeretnél valamit, adj meg mindent mindenkinek! – ezt választotta mottóul a következő esztendőre Dithte, a javasasszony.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha szeretnél valamit, adj meg mindent mindenkinek! – ezt választotta mottóul a következő esztendőre Dithte, a javasasszony.

Ami kicsiben a család, az nagyban az ország, mert ami a családokban történik, összeadódnak, és ezt tükrözi vissza az ország közállapota is.

A 2018-as esztendő a családok éve, ott kell kezdeni a rendcsinálást. Van összetartozás, egyetértés a családokban? Ha ott szeretet, elfogadás, megértés, lesz, akkor lesz nyugalom és biztonság az országunkban is – szögezi le

Dithte, majd az általános „kórképpel” folytatja: – Nagyon sok családban is a szeretet és az elfogadás hiánya, a gyűlölködés, az áskálódás, a meg nem értés, a felelősség vállalás kerülése jellemzi ma a társadalmat. Elnémítottuk, elveszítettük a kapcsolatunkat az Éggel. Olyannyira haszonelvűvé vált a világunk, hogy ha az illetőnek nincs, vagy nem várható anyagi vagy egzisztenciális előnye egy ügyben, vagy egy emberrel való kapcsolatában, akkor annak érdekében nem tesz semmit.

Hiányzik a világunkból az a nemes eszme, amiért hajlandóak áldozatot is hozni. Van viszont félelem, bizonytalanság. ami legyengíti a lelket. hosszabb távon pedig a testet is.

A kulcskérdés

Gyökeres fordulat ideje az életünkben 2018 őszi hónapjaiban érkezik el.

– Amit vetettünk, azt ősszel takarítjuk be. Az ősz a gyengeségeinket ismét a felszínre hozza. Olyan történésekkel találjuk szembe magunkat, amelyekről már azt hittük,hogy túl vagyunk rajtuk, ismét kapcsolatba kerülünk elfeledett élethelyzetekkel. Azt hisszük, hogy a bennünket kritizáló emberektől, a minket bírálóktól, az ellenségtől nem lehet tanulni? Pedig igen. Mindig lehet tanulni, akár a barátunktól, akár az ellenségtől. Ami a legfontosabb, türelmet tanulhatunk az ellenségtől. Mások véleményének megváltoztatása erőpazarlás.

A változást, a rendtételt a szűkebb környezetünkben, a családban, rokoni kapcsolatainkban kell kezdeni. Kulcskérdés, hogy mennyire vagyunk, leszünk elfogadók. Mindennek legnagyobb akadályát az előítéleteink okozzák. Túl kell haladnunk a sémát, miszerint „ha nem ért velem egyet valaki, az nincs velem”. Összhangot teremtsünk a környezetünkkel.

Vissza a gyökerekhez, az évezredeket kiállt emberi értékekhez: a szeretethez, az elfogadáshoz, a türelemhez˜.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!