Magyarország

2012.09.05. 13:06

Sorra mondanak le a pilisborosjenői képviselő-testület tagjai

Pilisborosjenő, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) – Augusztus eleje óta négy pilisborosjenői önkormányzati képviselő - közöttük az alpolgármester - mondott le az eredetileg héttagú testületből – erősítette meg az MTI információját a Pest megyei település független polgármestere szerdán.

Pilisborosjenő, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) – Augusztus eleje óta négy pilisborosjenői önkormányzati képviselő - közöttük az alpolgármester - mondott le az eredetileg héttagú testületből – erősítette meg az MTI információját a Pest megyei település független polgármestere szerdán.Paksi Imre véleménye szerint a kistelepülés pénzügyi helyzetében bekövetkezett "zavarok" miatt várható megszorítások, illetve a helyzet kezelése kapcsán kialakult személyes ellentétek vezettek az egység megbomlásához. Hozzátette: az ő személye is a problémák egyik forrása lehet, talán azért, mert a korábbi "túlköltekezést" az eddiginél erősebb kézzel próbálja megakadályozni, s ragaszkodik bizonyos megszorító intézkedések bevezetéséhez is. Ezekről egy hét múlva dönt majd a létszámában megcsappant testület.

A távozókat a 2010-es egyéni választási lista sorrendje alapján igyekeznek mielőbb pótolni, de az idő rövidsége miatt eddig csupán az augusztus elsején "felállt" képviselő helyét töltötték be - közölte a polgármester, akinek - mint fogalmazott - meg sem fordult a fejében a lemondás.

Pilisborosjenő képviselő-testületében augusztusig az alpolgármesterrel és a polgármesterrel együtt hét független képviselő dolgozott, de mostanra csak hárman maradtak – ismertette a település honlapján is nyomon kísérhető fejleményeket Paksi Imre.

Augusztus elsején Nevelős–Forgács Ildikó, most kedden Maloschik Péter és Lökkös Krisztina (alpolgármester), szerdán reggel pedig Hudi László jelezte írásban is, hogy nem kíván tovább az testületben dolgozni. A honlapon megjelent lemondólevelek csupán pár szavasak, indoklás nélküliek, de van közöttük olyan is, amelyben a távozó képviselő egyéb elfoglaltságaira hivatkozik. Az érintetteket egyelőre nem sikerült telefonon elérnie az MTI-nek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!