Magyarország

2012.07.16. 13:20

Az MSZP Csatáry László felelősségre vonását sürgeti

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az MSZP azt várja a rendőrségtől, hogy a legrövidebb időn belül állítsa elő a "náci háborús bűnös" Csatáry Lászlót, az ügyészségtől pedig, hogy mihamarabb emeljen vádat ellene.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az MSZP azt várja a rendőrségtől, hogy a legrövidebb időn belül állítsa elő a "náci háborús bűnös" Csatáry Lászlót, az ügyészségtől pedig, hogy mihamarabb emeljen vádat ellene.A párt hétfői közleménye szerint az MSZP örömmel fogadta a "legkeresettebb náci háborús bűnös" megtalálásának hírét, még azzal együtt is, "hogy ezek szerint egy brit bulvárlap oknyomozói eredményesebbek a még élő népirtók felkutatásában, mint a magyar ügyészség".

Közlésük szerint az MSZP elvárja a kormánytól, hogy tegye világossá: a nyíltan antiszemita Prohászka Ottokárt védve a szélsőjobb vagy a demokrácia híveinek oldalán áll.

Csatáry László a második világháború elején az egyik kassai gyűjtőtábor parancsnoka volt. A Sun brit bulvárlap vasárnapi számában közölt cikke szerint oknyomozó újságírójuk otthonában kereste fel Csatáry Lászlót, akit a náci háborús bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ a világ legkeresettebb háborús bűnösének tart. A Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást ellene háborús bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!