Magyarország

2008.12.30. 08:08

Újabb sípályák nyitnak ki Szilveszter előtt

<p>Lehet síelni keddtől már Szilvásváradon is, Mátraszentistvánon pedig az eddigiek mellett egy újabb pályát is használhatnak a téli sport szerelmesei - gyűjtötte össze a lehetőségeket a sielok.hu internetes oldal.</p>

Visegrádon is megtartják kedd este az előszilveszteri bulit és várhatóan Eplényben is újabb szakasszal nő majd a használható sípálya. Kékestető azonban a tervek szerint már csak jövőre nyit meg. Hóágyúkkal hozták használható állapotba Szilvásváradon a sípályát, így keddtől már használhatják azt a síelők. A szánkópálya azonban várhatóan csak szerdától üzemel.

Eplényben szintén a hóágyúknak köszönhető, hogy az eddig használt pálya alsó szakasza mellett a felső rész is megnyíljon délutánra. Így várhatóan már mindkét felvonó üzemelni fog.

Mátraszentistvánban keddtől ugyancsak egy újabb pályaszakasz nyílik meg, ezzel együtt üzemelni fog a lift is.

Visegrádon is dolgoznak a hóágyúk, amelyekkel egy újabb pályaszakaszt igyekeznek használhatóvá tenni. Az előszilveszteri bulit is megtartják, így este nyolctól egészen hajnalig lehet majd síelni.

A tervek szerint kedden kellett volna elindítani a lifteket Kékestetőn, de a szezonnyitó idén már elmarad. Az új időpont január másodika.

A honlap összefoglalója szerint tehát a síelhető pályák hossza lassan megduplázódik. Az időjárás is kedvez, ugyanis a következő 10-12 napban marad a hideg és némi havazás is várható.

Az ünnepek közötti és az első munkanapig tartó időszak szokásos velejárója, hogy a legtöbben ilyenkor mennek síelni, ez meg is látszik a pályák zsúfoltságán. Annak, aki a kikapcsolódásnak ezt a formáját választja mindenképpen számolnia kell azzal, hogy megnövekedtek a sorok a liftek és a büfék előtt. Aki szeretné elkerülni a tömeget, az esti síelést választhatja vagy vár egy hetet, míg megszűnik a tömeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!