Magyarország

2008.10.09. 19:39

Cáfolja az ügynökvádakat Kárpáti György

<p>Rágalomnak nevezi, és a leghatározottabban visszautasítja a sajtóba szerdán megjelent ügynökvádakat Kárpáti György.</p>

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó csütörtökön közleményt juttatott el a Független Hírügynökséghez. "A személyemet érintő ügynökvádak megalapozatlanok, azokat a leghatározottabban visszautasítom, és elvárom, hogy a hírterjesztő portál nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot. A rágalmakat nem hagyhatom szó nélkül, ezért szakemberekkel
konzultálva úgy döntöttem, hogy bírósági eljárásban kérek elégtételt a rágalmazóval szemben" - fogalmaz a közleményben Kárpáti György.

A háromszoros olimpiai bajnok azt írja:kinek és milyen haszonnal jár egy háromszoros olimpiai bajnok lejáratása? Az internetes portál megfogalmazásából tisztán kiderül a válasz, amikor közéleti szerepvállalásom kapcsán személyemet "színpadi kelléknek" nevezi - fogalmaz Kárpáti György.

A Hírszerző internetes portál szerdán közölte, hogy Kárpáti György 1962 decemberétől egészen 1987 nyaráig együttműködött a pártállami titkosszolgálattal. A portál a birtokába került, a sportoló "szolgálati útját" összefoglaló 6-os kartonra hivatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!