Magyarország

2008.10.15. 07:27

A mozdonyvezető okozta a vasúti katasztrófát Monorierdőnél

<p>A megengedettnél hétszer gyorsabban, 15 helyett 106 kilométer per órás sebességgel haladt a monorierdei tragédiát okozó vonat múlt hétfőn - olvasható a Népszabadságban.</p>

11,40 Megtalálták a Monorierdőnél balesetet szenvedett vonatról ellopott kábeleket
Megtalálták a rendőrök azokat a kábeleket, amelyeket a Monorierdőnél balesetet szenvedett vonatról loptak el. A tolvajokat még keresik. Bővebben


A MÁV Biztonsági Igazgatóságának jelentése szerint "okkal feltételezhető", hogy a személyvonat vezetőjének "szabályszegő magatartása" okozta a szerencsétlenséget, amelyben négyen haltak meg, és sokan megsérültek.

A lap értesülései szerint a kalauz a balesetvizsgálóknak korábban úgy nyilatkozott: látta, hogy a szerelvény átmegy egy nyitott sorompójú átjárón, és szólt erről a mozdonyvezetőnek.

Lehet tehát, hogy a vezető jegyvizsgáló ezért ment be a vonat vezetőállásába, és a masiniszta ezért nem volt egyedül az ütközés előtti percekben. A vizsgálatról csak a rendőrségi nyomozás lezárása után hoz nyilvánosságra részleteket a vasúttársaság.

>· Vonatbaleset Monorierdőnél
· „Senki sem tudta mi történt” 
·
A baleset, képekben Vonatszerencsétlenség Monorierdőnél 2008.10.06.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!