Magyarország

2008.09.18. 05:03

Rendbontás nélkül ért véget a Gyurcsány-ellenes demonstráció

<p>Rendbontás nélkül ért véget este tíz óra előtt az őszödi beszéd kiszivárgásának második évfordulója alkalmából szervezett tüntetés a fővárosban.</p>

A rendőrség egy embert állított elő, mert eldobott egy petárdát. A Rendszerváltó Fórum által bejelentett rendezvény szerdán délután négy órakor kezdődött a Corvin közben, ahol 2-300 ember gyűlt össze.

 A Rendszerváltó Fórum tagjai rendőri biztosítás mellett indultak a József körúton a Blaha Lujza tér, Astoria, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon a Kossuth tér felé. A tüntetőket 6-8 rendőrautó és 40-50 rohamrendőr kísérte.

 A menet hét órára ért a Kossuth térre, ahol 100-120 ember tüntetett. A szónokok az ország gazdasági válságáról beszéltek és Gyurcsány Ferenc lemondását követelték. A rendezvényt két kisebb atrocitás zavarta meg. Az Alkotmány utcában néhányan rángatni kezdték a kordonokat, a Kossuth téren pedig egy férfi eldobott egy petárdát. Igazoltatták őket, a petárdázót pedig előállították, neki szabálysértés miatt kell felelnie. A rendezvény este tíz óra előtt, békésen befejeződött. A rendőrség a parlamentet körülvevő kordont még az éjjel elbontotta.

Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvétele 2006 őszén szivárgott ki, máig nem tudni, hogy került nyilvánosságra. A beszéd kiszivárgása vezetett 2006-ban az MTV székház ostromához és ennek ürügyén szerveznek összecsapásokat a rendőrökkel különböző csoportok, szinte minden nemzeti ünnepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!