Magyarország

2008.07.01. 07:14

Hárommillió körüli havi fizetés jár egyes az állami cégvezetőknek

<p>Több mint hárommillió forintos havi fizetés jár több nagy állami cég vezetőjének és ehhez még hozzájön a prémium is - hozta nyilvánosságra az Index internetes hírportál.</p>

Eredetileg 50 állami vezetőről szerettek volna adatokat kérni, eddig viszont csak néhányat kaptak meg. Az ügy a bíróságon folytatódik, döntés szeptemberben várható

Havi bruttó 3,4 millió forintnál is valamivel többet keres Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank első embere az idén februári adatok szerint - hozta nyilvánosságra az Index. Ehhez jött az évi több mint 40 milliós alapbérének akár 80 százalékát is elérő prémium.

Hasonló összeget vihet haza Heinczinger István MÁV-vezér is, aki havi 3,2 millió forintos alapbérrel és éves keresetének szintén akár 80 százalékára rúgó prémiumkerettel büszkélkedhet.

Az idei adatok szerint meghaladta a 2 millió forintot az alapbére Reményik Kálmánnak, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő első emberének, valamint Nagy Attilának, az Állami Autópálya Kezelő vezérigazgatójának is.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartozó cégek korántsem fizettek ennyire bőkezűen a tárcától kapott szeptemberi adatok szerint - írja az Index. A Művészetek Palotáját irányító Kiss Imre havi 935 ezer forintot kapott, míg a Nemzeti Színházat akkor vezető Jordán Tamás havi bruttó 720 ezret és 200 ezres havi költségátalányt.

Az Index körülbelül 50 állami cég vezetőjének fizetéséről szeretett volna adatokat kapni, de csak a korábbi gazdasági és közlekedési tárcához tartozó néhány cégről és kulturális társaságokról kaptak. Ezért a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezettel együtt bírósághoz fordultak, határozat szeptemberben várható.

További cikkek:

· Budapesten jóval nagyobb a kezdő fizetés
· Nyugdíj és fizetés: mindez munka nélkül
· Álommunkahelyek, álomkarrierek
· Becsapós álláshirdetés mézesmadzagnak álcázva
· Milliókat kapnak a képviselők
· Magyarország hírei
· Az előző hét képekben:  A nap képei 2008. 06.29.  A nap képei 2008. 06. 28.  A nap képei 2008.06.26. A nap képei 2008. 06. 27. A nap képei 2008.06.25.  A nap képei 2008. 06. 24. A nap képei 2008. 06. 23. A nap képei 2008. 06. 23.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!