Magyarország

2008.05.05. 13:44

Visszavonná az MSZP a pénztártörvényt

<p>Várhatóan még a parlament tavaszi ülésszaka alatt visszavonja az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt az MSZP - értesült a Független Hírügynökség szocialista forrásokból.</p>

Információink szerint a kormánypárti frakción belül egyértelmű többsége van annak, hogy ne módosítsák, hanem teljesen szüntessék meg a februárban elfogadott törvényt és ezzel álljon vissza az eredeti rendszer.

A szocialista képviselők a március 9-i népszavazás után még arról döntöttek, hogy nem vonják vissza, csak módosítják a pénztártörvényt. Az akkori elképzelés szerint regionális pénztárak jöttek volna létre a magántőke bevonása nélkül.

A Független Hírügynökség ugyanakkor úgy tudja: először a múlt keddi frakcióülésen vetette fel több képviselő is, hogy nincs realitása a módosítás elfogadásának. Az ellenzék ugyanis várhatóan nem szavaz meg semmilyen javaslatot az ügyben, az SZDSZ pedig ragaszkodna a magántőke bevonásához.

Információink szerint Székely Tamás új egészségügyi miniszter a frakcióra bízta a döntést, ő csak olyan javaslatot képvisel, amelynek egyértelmű politikai többsége van a szocialista képviselők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!