Magyarország

2008.05.05. 13:34

Fidesz: kisebbségi kormányzás - egy ember kudarca

<p>A Fidesz példátlannak ítéli, hogy a kisebbségi kormány parlamenti jóváhagyás nélkül lép hivatalba. Az ellenzéki párt szerint ugyanis a törvényhozás jóváhagyását kellene kérnie és új programot beterjesztenie.</p>

Navracsics Tibor szerint nem véletlen, hogy a miniszterelnök nem kér parlamenti jóváhagyást és új programot sem dolgoz ki, fél ugyanis attól, hogy a Parlament leszavazná.

A Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kisebbségi kormány sikerében Gyurcsányon kívül már senki sem hisz. Szerinte ez a helyzet nem csak Magyarország, hanem egy ember személyes kudarca is. Utalt arra, hogy Magyarország gazdasági válság küszöbén áll, szerinte az ország válsága az utóbbi 18 év legsúlyosabb helyzete. Megfogalmazása szerint a romokon ott ül egy hitehagyott, önbizalmát vesztett miniszterelnök, akivel mára már mindenki szembefordult.

Navracsics Tibor beszámolt arról, hogy a Fidesz hétfői frakcióülésén tárgyaltak a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Baka András személyéről. Mint mondta, Bakával kapcsolatban a Fidesznek sem szakmai, sem politikai kifogása nincsen, és ha a szakma is támogatja, a Fidesz is támogatni fogja a parlamenti szavazások során. Elmondta azt is, hogy az általa vezetett frakció módosító indítványt terjeszt be a minisztériumok felsorolásával összefüggő törvénnyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!