Magyarország

2008.04.20. 11:55

Szent-Iványi István: megtisztelő a javaslat

<p>Két héten belül eldönti, hogy indul-e az SZDSZ elnöki posztjáért Szent-Iványi István, a liberálisok európai parlamenti képviselője. A politikus megtisztelőnek tartja, hogy Demszky Gábor őt tartaná alkalmasnak a posztra.</p>

Nem zárkózna el a feladattól, de sok körülményt mérlegelni kell - mondta vasárnap a Független Hírügynökségnek Szent-Iványi István. Az SZDSZ ügyvivője szerint fontos ugyanis, hogy Demszky Gábor, aki a párt meghatározó embere őt támogatja, ám szerinte csak akkor érdemes elindulnia, ha komoly esélye van a poszt elnyerésére és programjának végrehajtására.

Más jelölt támogatásáról csak azután döntene, ha megismerné a jelöltek listáját. A politikus szerint ugyanis egyelőre csak Kóka János jelezte, hogy ismét megpályázná a posztot, ám Kuncze Gábor javára ő is visszalépne. Mostanáig sem Kuncze Gábor, sem Fodor Gábor nem jelentkezett hivatalosan a posztra.

Szent-Iványi István esetleges megválasztása után másodlagossá válna brüsszeli megbizatása. Kérdéses azonban, hogyan tudná a két feladatot összeegyeztetni, hiszen az EU-ban fontos feladatai és funkciói vannak - mondta.

Demszky Gábor az SZDSZ ügyvivője pénteken egy kereskedelmi rádióban azt mondta, hogy mind Kóka János, mind Fodor Gábor megosztják a pártot, ezért az egységet csak egy harmadik jelölt teremtheti meg. A főpolgármester ekkor mondta, hogy Szent-Iványi Istvánt látná szívesen az elnöki székben.

Kóka Kunczéról és adóreformrólfuggetlen | 2008.04.19 16:10Kóka János szerint a következő két évben csak olyan kormánynak van esélye kisebbségben, vagy többségben kormányozni, amely haladéktalanul nekilát a közteherviselés átalakításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!