Magyarország

2008.04.25. 16:18

SZDSZ: várhatóan kilépnek a koalícióból

<p>Miskolc - Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűléséről Miskolcon tartott sajtótájékoztatót John Emese, a párt ügyvivő testületének tagja, a fővárosi oktatási bizottság alelnöke.</p>

A politikus kijelentette: egy folyamat végére érnek, hiszen először a frakció, majd az ügyvivő testület és az országos tanács is úgy döntött, hogy a jelenlegi koalícióban az SZDSZ nem kívánt részt venni. Indokaik: arculcsapás érte a pártot a miniszterelnök részéről és ezt nem fogadhatták el, továbbá lelassult a reformfolyamat.

John Emese valószínűsítette, hogy a küldöttgyűlésen jelenlévők közül jelentős támogatást kapnak majd az igenek. Ez pedig azt jelenti, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból. Az esemény után a párt felkészül a tisztújításra, s az új vezetés dönti majd el, milyen kapcsolatot alakít ki a szocialista párttal, s hogyan tudja elősegíteni a stabilitást. Az előrehozott választás ugyanis az ügyvivő testület tagja szerint káros lenne az ország számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!