Magyarország

2008.04.15. 07:22

Kitiltottak egy vak nőt egy pékségből Szentesen

<p>Szentes - Vakvezető kutyája miatt kitiltottak egy állapotos vak asszonyt egy szentesi pékségből, ráadásul, amikor másnap visszament anyósával reklamálni, a két nőt percekig nem engedték ki az üzletből, mert beírtak a Vásárlók Könyvébe. Azt követően tudtak csak elmenni, amikor közölték, a telefonálnak a rendőröknek. <BR /></p>

A vak asszony évek óta rendszeresen járt a pékségbe, a kutya soha senkit sem zavart. Az elmúlt hetekben azonban új bérlője lett a pékségnek, aki azonnal kitiltotta az asszonyt az üzletből. Az eset még március elején történt, eddig arra vártak, hogy a panaszkönyvbe írt sorokra reagál valaki, de eddig semmi sem történt.

A szentesi asszony a pékségben történtekről értesítette a fogyasztóvédelmi hatóságot, ahol ígérték, soron kívül kivizsgálják a történteket. Elmondták, az üzemeltető helytelenül cselekedett, mert élelmiszer üzletekbe valóban nem lehet kutyát bevinni, de a vakvezető kutya kivétel.

A Független Hírügynökség riportere kereste a pékség vezetőjét, de ő nem nyilatkozott.

A érdekvédők szerint hasonló eset szinte naponta történik vakokkal. A közelmúltban egy pápai hipermarketben történt hasonló eset egy vak férfival. Ott azóta bocsánatot kértek a történtekért.

További cikkek:

  • Vakot tiltottak ki a Tescóból
    Vakvezető kutyája miatt háromszor küldtek el a pápai Tesco áruházból egy vak férfit - írja a Magyar Nemzet. A férfi az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.
  • Kilencmillió forintot kérnek egy elgázolt vakvezető kutyáért
    Egy vakvezető kutyákkal foglalkozó japán cég kedden bejelentette, hogy többmillió jenre perelt be egy teherautósofőrt, mert elgázolta egyik állatukat.
  • Vakokkal kötekedik a BKV
    Nem engedtek le egy vak párt az egyik metró aluljáróba a BKV jegyellenőrei, mert a vakvezető kutyán nem volt szájkosár- írja egy internetes oldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!