Magyarország

2008.04.02. 11:58

A Fidesz szerint őszig nem lesz érdemi kormányzati munka

<p>A Fidesz a koalíciós válság miatt őszig nem lesz számít érdemi kormányzati munkára. Ez szerintük azt jelenti, hogy az év első 9 hónapját elpazarolja a kormány - mondta Navracsics Tibor szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

A Fidesz frakcióvezetője szerint a jelenlegi kabinet eddig is a nagyotmondás és semmittevés koalíciója volt, a két párt veszekedése miatt azonban ez elhúzódik és az év első 9-10 hónapja telik majd el érdemi kormányzati munka nélkül.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a kormányra eddig is az volt a jellemző, hogy időről-időre átfogó programok jelentettek be, érdemi lépések azonban nem történtek. Példaként azt említette, hogy az év első 3 hónapjában 8 törvényjavaslatot tárgyalt meg az Országgyűlés, ebből egyet az államfő küldött vissza megfontolásra, egyet pedig magától javított a kormány és ezért került ismét napirendre. Két törvény az egy -és kétforintosok visszavonásával foglalkozott, kettő pedig nemzetközi szerződés volt, vagyis a 8 törvényből 6 nem a kormány politikáját valósította meg -mondta

Az ellenzéki politikus szerint ez a tendencia folytatódik, és a koalíció valódi felbomlása után is még két-három vitatkozni fog az MSZP azon, hogy értkek mentén politizáljon, vagyis addig nem lesz érdemi munka. Navracsics Tibor szerint miközben a magyar gazdaság rossz állapotban, a magyar társadalom pedig szociális válságban van, a koalíciós partnerek csak arra képesek, hogy személyes ügyeken torzsalkodjon.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus megerősítette, hogy több törvényjavaslatot is benyújt a Fidesz az Erős Magyarország program alapján az Országgyűlésnek, várhatóan még a következő hetekben. Példaként azt a javaslatot említette, amely az idősek és gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél súlyosbító szempontokat fogalmazna meg. Ha a kormány nem képes kormányozni, az ellenzéknek kell mindent megtenni annak érdekében, hogy az ország dolgai rendben menjenek - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!