Magyarország

2008.03.27. 13:29

Gyurcsány: 2008 második felétől jobban látszanak majd az uniós beruházások

<p>Az Unió 27 tagállama közül Magyarország áll az élen a nemzeti fejlesztési tervek megvalósításában- jelentette ki a kormányfő csütörtökön Budapesten, miután Danuta Hübnerrel, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosával tárgyalt.</p>

Gyurcsány Ferenc kiemelte: noha eddig mintegy 3000 milliárd forintnyi közösségi pénz felhasználásáról döntött Budapest, a beruházások majd 2008 második felétől lesznek jobban láthatóak. "Több lesz a daru, városok, iskolák, kis utak újulnak majd meg és fejlesztjük a tömegközlekedést is" -tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a kohéziós politika és a versenyképesség nem zárja ki egymást, mint azt több uniós tagállamban vélik. "A nagyobb kohézió nagyobb versenyképességet jelent. Budapest ezért a 2013 utáni uniós költségvetési ciklusban rugalmasabb szabályokat, és erősebb kohéziós politikát szeretne"- hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Az EU regionális fejlesztésekért felelős lengyel biztosa üdvözölte a miniszterelnök állásfoglalását. Danuta Hübner egyúttal elismerően szólt azokról a tervekről, amelyekkel Magyarország a szegény régiókat és térségeket akarja fölzárkóztatni. A biztosnak egyébként ez a második magyar útja. A mostani alkalommal azonban vidékre is ellátogat, ahol a helyi vezetőkkel és pályázókkal is találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!