Magyarország

2007.12.12. 10:54

Colát akartak mérgezni

<p>Kétmillió eurót követeltek zsarolók az egyik nagy üdítőital gyártó magyarországi cégétől, hogy ne mérgezzék meg az italokat.</p>

A pénz átadása előtt a bűnözőkeltűntek és azóta sem hallattak magukról.

Az ügyészség úgynevezett "önkéntes elállás" miatt - vagyis mert a zsarolók nem zsaroltak tovább - megszüntette az eljárást, még november végén. Az ügyben a

Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozott titokban. Már mérgezett italt is találtak valamint majdnem átadták a pénzt is, mikor a zsarolók eltűntek.

Csecserics István, a Pestvidéki Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügyet végül a Ráckevei Ügyészség zárta le, úgynevezett önkéntes elállás miatt. Erről a lehetőségről a Legfelsőbb Bíróság is állást foglalt már és azt jelenti, hogy hasonló esetekben, ha nem valósul meg a bűncselekmény, le lehet zárni az ügyet. Ez november 22-én meg is történt.

Az üdítőital magyarországi gyártóját egyébként először júniusban fenyegették meg egy Szlovákiában létesített elektronikus levelezési címről. Az e-mail cím készítési helyét pontosan nem lehetett beazonosítani.

Az ismeretlenek kétmillió eurót követeltek, vagy azzal fenyegetőztek, hogy megmérgezik a gyárban készített üdítőitalokat. Nemsokára újabb levelet küldtek, amelyben tudatták, hol helyeztek el próbaképpen mérgezett üdítőt. A megadott helyen - Ózd helységnév táblája alatt - a nyomozók meg is találták a dobozt. A vizsgálatok kiderítették, hogy gázolajjal kevert üdítő volt benne- mondta Csecserics István.

A harmadik és egyben utolsó elektronikus üzenetben a zsarolók megadták a pénz átadásának helyét és pontos utasításokkal látták el a cég képviselőjét a teendőkről. A zsarolók azonban nem jelentek meg az általuk megjelölt helyen és azóta sem hallattak magukról.

 Az ügy a Pestvidéki Ügyészséghez majd a Ráckevei Ügyészséghez került. Az ügyészség végül megszüntette az eljárást - mondta el Csecserics István.

Kapcsolódó anyagok:

  • Zsarolás egy mohácsi iskolában
  • Zsaroltás tettlegességgel
  • 300 ezret kért a pénzügyminiszter fia a büféstől
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!