Magyarország

2007.12.07. 16:33

A hatodik gyermekét megölte!

<p>A 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés büntette ügyében hirdetett nem jogerős ítéletet a megyei bíróság dr.Bodnár Zsolt bűntetőtanácsa. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/a-hatodik-gyermeket-megolte/cn/szon-news-km_01-20071207-035750"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B>A hatodik gyermekét megölte!</A></p>

A vádlott L. Zoltánné (27) szabolcsveresmarti lakos hatodik gyermekét megszülte és magára hagyta, majd amikor a csöppség életét vesztette, elásta a szomszéd kertjében.

Enyhítő körülmény
A ténybeli beismerő vallomása, megbánó magatartása, büntetlen előélete, a nehéz családi körülményei, és az, hogy az öt kiskorú gyermeke eltartásáról eddig megfelelően gondoskodott.

A vádlott 2000 áprilisában kötött házasságot a férjével. Az együttélésükből öt gyermek született. Az első gyerek után nem tervezték több gyerek születését, de a vádlott ismét teherbe esett és 2001-ben megszülte a második gyermeküket.

Ezután viszont tervezték újabb gyerek születését, mert a szocpol támogatást akarták felvenni családi ház építéshez. Így 2003-ban a vádlott ikreket szült.

Ezután már nem tervezték újabb gyermek születését, de a nem kívánt terhesség ellen nem védekeztek. Ennek ellenére 2005-ben megszülte az ötödik gyermekét. Ezt követően egyre nehezebbé vált a megélhetésük. A nehéz körülmények ellenére megfelelően látta el gyermekeit, ám anyósa gyakran zaklatta, fenyegette, hogy elviteti tőle a gyerekeket.

2006 tavaszán újra teherbe esett. Terhességét férjén kívül közvetlen hozzátartozói környezete előtt is eltitkolta. Ezt azért is tette, mert félt az anyósától, aki az ötödik gyermek születése után azzal is fenyegette, hogyha ismét teherbe esik, akkor a gyermeket kitapossa belőle. Pár hónap múlva már látszott rajta, hogy terhes. A védőnő és orvos is elbeszélgetett vele, de tagadta a terhességét. Nem engedte meg, hogy megvizsgálják.

Október 2-án hajnalban az udvaron megszülte a hatodik életképes egészséges fiú gyermekét. Az újszülöttet, miután felsírt, legalább egy félórára magára hagyta, majd miután már életjelt nem észlelt nála, egy rongyba betekerte. Átment a szomszéd telkére, ahol elásta a csecsemőt.

Október 3-án reggel hozzátartozói mondták a védőnőnek, hogy valószínű szült, mert igen sápadt. Így került be a Kisvárdai kórházba, ahol a szülés tényét megállapították, annak ellenére, hogy tagadta. Aztán bevallotta és megmondta hol ásta el a gyermeket. Az életképes gyerek halálát ellátatlanság okozta...

A megyei bíróság a vádlottat 5 év fegyházbüntetésre ítélte, illetve a vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette valamennyi gyermeke vonatkozásában. Az ítélettel kapcsolatban az ügyész 3 nap gondolkodási időt fenntartott, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a szülői felügyeleti jog megszüntetése miatt fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!