Magyarország

2007.11.28. 11:46

Akár üthetett is az órával Lengyel Zoltán

<p>Az elkészült szakvélemény szerint lehetséges, hogy Lengyel Zoltán órája okozta az egyik rendőr sérülését, amikor igazoltatás közben a politikus és az egyenruhások júliusban összetűzésbe kerültek.</p>

A politikus védője szerint a szakvélemény azonban csak bizonyos feltételek mellett ad igazat a rendőröknek. Futó Barnabás ügyvéd szerint közelebb kerülnének az ügy

megoldásához, ha szembesítenék Lengyel Zoltánt és a rendőröket.

Futó Barnabás a Független Hírügynökségnek elmondta, áttanulmányozta a napokban elkészült szakvéleményt, ami arra ad választ, hogy okozhatta-e Lengyel Zoltánórája az egyik rendőr sérülését.

A rendőr szerint ugyanis a politikus az órájával ütötte meg őt. Az ügyvéd szerint a szakvéleményt úgy is lehet értelmezni, hogy az órától sérült meg a rendőr. A vélemény azonban ezt feltételekhez köti: közepesnél kisebb erővel kellett ütni.

Futó Barnabás szerint az is különös, hogy a sérülés a rendőr száján belül keletkezett. A védő szerint közelebb jutnának a megoldáshoz, ha szembesítenék Lengyel Zoltánt a rendőrökkel. Az erre vonatkozó beadványt hétfőn, a politikus gyanúsítotti kihallgatásakor a nyomozó ügyészségen jegyzőkönyvbe is mondta az ügyvéd.

Mint a Független Hírügynökség korában hírül adta, a gyanúsításban az szerepel, hogy a politikus dulakodott a rendőrökkel, mert nem akarta, hogy bevigyék a kapitányságra. Lengyel Zoltán ezzel szemben azt állítja, hogy ha a rendőrök közlik vele, hogy elő akarják állítani, akkor önként velük ment volna.

A képviselő azt is tagadja, hogy sértegette volna az egyenruhásokat, szerinte csak valamit félreértettek. Úgy érzi, az bosszanthatta fel a rendőröket, hogy azonosítást kért tőlük, mert az egyenruhájuk felett viselt sárga mellény miatt nem látszott a jelvényük. A védő szerint szerint tehát számos ellentmondás van a rendőrök és Lengyel Zoltán vallomása között, ezeket oldhatná fel a szembesítést.

Lengyel Zoltánt július 8-én késő este állították meg a rendőrök Budapesten, az Alagútnál. Igazoltatni akarták, de a politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel.

A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával meg is ütötte. A politikus másként emlékszik: azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.

Mivel Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, így csak azután hallgathatták ki gyanúsítottként, hogy a mentelmi jogát a parlament október közepén felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!