Startol a szezon

2024.04.05. 09:53

Salakmotor: Indul a mandula! Lovas Krskóban kezdi az idényt

A világ- és Európa-bajnokságról jól ismert ellenfelekkel méri össze erejét a debreceni salakszóró.

Haon.hu

A betegség ellenére is elszánt

Forrás: Boros Norbert

Most már csak napok vannak hátra, hogy elkezdődjön a versenyszezon Lovas Zoltán számára: a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa a cseh junior 250cc egyéni bajnokság első fordulóján vesz részt Krskóban vasárnap délután. 

A szlovéniai viadalra a 16 fős mezőnyt nyolc országból – Nagy-Britannia, Csehország, Lengyelország, Olaszország, Németország, Dánia, Szlovénia és Magyarország – verbuválták össze a szervezők. A 15 esztendős hajdúsági salakos felkészülésének utolsó hete nem volt zökkenőmentes, ugyanis lázas, köhögős betegség miatt kényszerpihenőre ítéltetett, még iskolába sem tudott menni. Lovas a betegség ellenére izgatottan várja az idei év első nemzetközi megmérettetését.

lovas zoltan-salakmotor-motorsport-debrecen
Lovas Zoltán alig várja, hogy újra versenyezhessen
Forrás: Boros Norbert

– Nem tagadom, már alig várom, hogy felcsapódjon a startszalag, s újra versenyezhessek! Megnéztem a startlistát, szerintem elég erős, kiegyensúlyozott mezőny küzd egymással vasárnap. Jól ismert ellenfelekkel mérkőzhetek, akik közül szerintem a lengyel Maksymilian Pawelczak és Filip Beczkowski, a dán Villads Pedersen, a brit William Cairns, valamint a házigazda szlovénok, Sven Cerjak, illetve Tilen Bracko esélyesek a dobogóra. Természetesen azon leszek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, nagyon szeretnék dobogóra állni a viadal végén! A debreceni edzéseken már teszteltem az új blokkjaimat, az elektronikus gyújtásból mért adatok alapján bizakodóak vagyunk. Persze a puding próbája az evés, Krskóban kiderül, mit tudnak a motorjaim – mondta Lovas Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában