Kézilabda

2024.04.18. 21:09

Megvan, kik lesznek Vámos Petráék ellenfelei Debrecenben az Európa-bajnokságon!

A Főnix Aréna csoportmeccseknek és a középdöntőknek ad majd otthon az év végén.

Haon.hu

Év végén ismét összecsap a maygar és a svéd válogatott

Forrás: Czinege Melinda

A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon, írja az MTI.
Az európai szövetség csütörtöki bécsi sorsolását a nemzeti csapat a második kalapból várta, és már az esemény előtt biztos volt, hogy az A jelű négyesbe kerül, ahogy az is, hogy az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja. A sorsoláson - amelyen közreműködött Győri-Lukács Viktória, a magyar válogatott és a Győri Audi ETO jobbszélsője - kiderült: Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a tavalyi világbajnokság középdöntője (22-26) és a múlt heti debreceni olimpiai selejtezőtorna (28-25) után ismét találkozik a svéd gárdával. A harmadik kalapból az észak-macedón, a negyedikből a török csapat került az A csoportba.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során a 65 meccsből 24-et játszanak Magyarországon. A csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan két-két csapat az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezettek pedig az ötödik helyért lépnek pályára.
    

A női Európa-bajnokság csoportjai:
A csoport: Svédország, MAGYARORSZÁG, Észak-Macedónia, Törökország
B csoport: Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország
C csoport: Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália
D csoport: Dánia, Svájc, Horvátország, Feröer-szigetek
E csoport: Norvégia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia
F csoport: Hollandia, Németország, Izland, Ukrajna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában