Labdarúgás

2024.04.01. 13:40

Hét új bíróval bővült a vármegyei játékvezetők kerete

Március végén lezárult a 2024-es tavaszi alapfokú játékvezetői tanfolyam, amelyen nyolcan tettek sikeres vizsgát.

Haon.hu

Újdonsült játékvezetők a sikeres vizsgát követően

Forrás: hbjb.hu

Januárban némileg új struktúrában indult el a tanfolyam, hiszen az MLSZ átszervezte a képzést, és a korábbi 65 óraszámot 40 órára csökkentette a FIFA ajánlásai alapján. A vizsgabizottság elnöki feladatait az MLSZ Játékvezetői Bizottságának képviseletében Kurmai Zoltán látta el, ezen felül Horváth Róbert, Nazsa Tamás, Vilmányi Simon és Kovács Ádám segítette a lebonyolítást. A tanfolyam utolsó megmérettetését összesen nyolcan vették sikeresen, közülük 7-en kezdik meg a játékvezetést Hajdú-Bihar vármegyében, egy fő pedig Szabolcs-Szatmár-Beregben fog működni.

Őrségváltás

Az óraszám változáson felül azért is volt különleges a tanfolyam, mert ez volt az utolsó, amelyet még Nazsa Tamás vezetett, ő több mint egy évtized után fejezi be az oktatási instruktori szerepkörét. Helyét Vilmányi Simon veszi át, aki már a mostani a tanfolyamon is sok feladatot vállalt, a 2024. őszi tanfolyamot pedig már teljes egészében ő fogja lemenedzselni, melyre már lehet jelentkezni – írja a hbjb.hu, a Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság oldala.

A 2024. tavaszi játékvezetői tanfolyam sikeres vizsgázói:
Balla Sándor
Boa László
Erdélyi Dominika
Hajdú Bálint Barnabás
Nagy József Árpád
Papp Ádám
Péntek Zsombor
Balogh-Stréger Nándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában