Kézilabda

2024.04.05. 13:00

A debreceni kézisek már a válogatottal készülnek

Füzi-Tóvizi Petráék csütörtökön este súlyos vereséget szenvedtek Norvégiában.

Haon.hu

Füzi-Tóvizi Petráék (balra) gőzerővel készülnek az olimpiai selejtezőre

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Válogatottbeli kötelezettség miatt a DVSC Schaeffler felnőtt keretének hat játékosa van távol Debrecentől. Füzi-Tóvizi Petrára, Kácsor Grétára, Vámos Petrára, Csernyánszki Liliánára, Jovovics Jovanára és Tamara Haggerty-re is komoly feladatok várnak – olvasható a cívisvárosi klub honlapján.

Az idegenlégiósok is pályán

A szerb válogatott, soraiban Jovovics Jovanával, már szerdán lejátszotta utolsó előtti kontinensbajnoki kvalifikációs meccsét, s tükörsimán nyert 35–17-re Bulgária ellen, idegenben. A Sumenben megrendezett meccsen a kisebb térdsérülése után gyógyulgató Jovi kevés szerephez jutott. A szerb válogatott vasárnap hazai pályán, Zrenjaninban vívhatja ki az Eb-részvételt, a két ötpontos csapat meccsén a szerbeknek legalább egy pontot kell szerezniük.

Tamara Haggerty és a holland válogatott már biztos Eb-résztvevő, így számukra a selejtező utolsó két fordulója már csak formalitás. Tamiék vasárnap hazai pályán, Finnország ellen zárják a kvalifikációs sorozatot, de az igazi cél számukra is a jövő heti olimpiai selejtező, ahol Csehország, Argentína és Spanyolország ellen küzdenek a párizsi repülőjegyért.

A juniorok is készülnek

Juniorválogatottunk Balatonbogláron készül a héten, a keretben ott van Csernyánszki Liliána és akadémista kapusunk, Lakatos Réka, az együttest pedig Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti készíti fel. A magyar fiatalok szombaton Spanyolország ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Súlyos vereséggel kezdtek

A dvsckezilabda.hu beszámolója alapján a debreceni kerettagok közül Vámos Petra a kezdőcsapat tagjaként, Füzi-Tóvizi Petra csereként lépett pályára, míg Kácsor Gréta ezúttal nem volt a nevezettek között. Nem kezdett jól a magyar együttes. Bár Veronica Kristiansen góljára még volt válaszunk, ezután négy norvég gól következett zsinórban, ami meg is alapozta a meccs folytatását. Próbáltunk kapaszkodni, az északiak pedig különösebb megerőltetés nélkül tartották a különbséget. Átlövésből teljesen veszélytelenek voltak a magyar hölgyek a kőkemény norvég fal ellen, s ez a szünet (16–11) után sem változott, a végére jócskán tíz fölé nőtt a különbség (33–18). 

Szombaton az Európa Kupa utolsó fordulójában Ausztria ellen játszik Golovin Vlagyimir csapata, majd jövő csütörtöktől-vasárnapig a Főnix Arénában az olimpiai részvételért harcol majd a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában