Labdarúgás

2024.04.16. 07:25

Reagált a Mezőkövesd, de ismét üzent a DVSC-nél járt játékos

Még inkább elmérgesedett a felek közötti viszony, de a teljes igazság még mindig nem derült ki. Azt viszont már a matyóföldi klub is közölte, hogy Christian Gomis Debrecenben is járt.

Tóth Huba Elemér

Christian Gomist minden bizonnyal már nem fogjuk látni a Mezőkövesd színeiben játszani

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Mint beszámoltunk róla, Christian Gomis nem volt elégedett a Mezőkövesd edzőjének nyilatkozatával, a futballista a matyóföldieknek Instagram-sztoriban üzent.

A történet folytatódott, ugyanis hétfőn késő este a klub hivatalos közleményben reagált:

„A Mezőkövesd Zsóry FC-nél a bajnoki keretbe bekerülő játékosok kiválasztása a mindenkori vezetőedző feladata. Ez a Puskás Akadémia elleni hétvégi bajnokin sem volt másképp. Milan Milanovics vezetőedző a hétközben mért edzés adatok és az edzéseken nyújtott teljesítményből arra következtetett, hogy Christian Gomis nem teljesen egészséges, játékra alkalmatlan. Amennyiben Christian Gomis nem az egészségügyi állapota, hanem egyéb tényezők miatt nem teljesített megfelelően az nem profi labdarúgóhoz méltó, minthogy az sem, ahogy a saját klubjáról és annak alkalmazottjáról nyilatkozott” – olvasható a jelenleg az NB I.-ben kilátástalan helyzetbe került sereghajtó csapat online felületein.

A klub alátámasztotta: A DVSC-nél járt Christian Gomis

Ami debreceni szempontból még érdekesebb – és mint arról a Haon elsőként adott hírt – Christian Gomis a DVSC–Kecskemét találkozón a Nagyerdei Stadionban volt jelen, ami a mezőkövesdi kiáltványban is szerepel. 

Az említett hétvége további történése, hogy Christian Gomis profi labdarúgó a Debreceni VSC mérkőzését élőben a helyszínen tekintette meg, míg saját csapatáé kevésbé érdekelte, így azon nem jelent meg. Ezzel klubunk az ügyet lezártnak tekinti.

 – írták.

A játékos cáfol

Nem sokat kellett várni, hétfőn valamivel éjfél előtt a futballista ismét az Instagram-oldalán reagált, a saját igazáért kiáll. „Nagyon meglepődtem, ahogyan a klubom vélekedik rólam. Ahogy tegnap is mondtam, nem hagyom, hogy bárki is hazudjon arról, ki vagyok... Olyan vagyok, aki mindenkit tisztel, mert ez az én neveltetésem. Február 17. óta nem játszottam egy meccset sem, de azóta egyáltalán nem is voltam tisztelve… Több klubban is játszottam, soha nem volt problémám, nem ezért focizom… Kérem szépen, Mezőkövesd... Nem vagyok sérült, jó egészségben vagyok, köszönöm.” – olvasható az egyik történetében. A szenegáli-francia kettős állampolgársággal rendelkező játékos a következővel zárta: 

Csak azért fejezem ki magam, hogy megvédjem az imázsomat és azt a személyt, aki vagyok, semmi több… Az én részemről mindent tisztáztam, nem szükséges többet mondanom.

A felek tehát valószínűleg már nem fognak nyíltan kommunikálni egymással, meglepő lenne, ha Christian Gomis mégis maradna a klubnál. Az is biztos, hogy a játékos a DVSC meccsét a helyszínen megtekintette, kérdéses, hogy csak szórakozásból látogatott el a stadionba, vagy a klub esetleg le is akarja igazolni.

Így teljesített:

Christian Gomis a Mezőkövesd színeiben 14 bajnoki meccsen kapott szerepet, fő megmozdulásait a következő videóban láthatják: 

A futballista előtte a Budapest Honvédnál játszott, ahol 22 bajnoki- és 3 kupameccsen játszott, ezen időszakáról is megtekinthetnek egy összefoglaló videót: 

A hórihorgas labdarúgó miután francia csapatoknál nőtt fel, Bulgáriában is kipróbálta magát, ügynöksége az ottani kulcsmomentumokról is közzétett egy videót:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában