Kézilabda

2024.03.21. 11:24

A DVSC hibákkal is hozta a kötelezőt, a DKKA edzője szerint játékosai fejben már másol jártak

A Loki vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a dobott gólok számával elégedett volt, azonban a védekezéssel nem volt teljesen elégedett.

Tóth Huba Elemér

Grosch Vivien a volt csapata ellen gólokkal segítette a Lokit

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A DVSC Schaeffler noha a szerdai, Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzésen nehezen vette fel a ritmust, végül magabiztos, tízgólos különbséggel nyert. A debreceniektől ezúttal Kácsor Grétán, Füzi-Tóvizi Petrán, valamint Töpfner Alexandrán kívül Grosch Vivien, Gabrijela Bartulovics és a 2004-es születésű akadémista, Kelemen Dorina nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Hullámzóan teljesített a Kohász

A találkozó után a hazaiak vezetőedzője, Paic Róbert azzal kezdte, hogy álomszerűen kezdtek, nagyon elégedettek voltak az első tíz perccel. Azonban úgy gondolja, hogy ez nem adott kellő önbizalmat a játékosainak ahhoz, hogy így is folytassák. – A DVSC gyorsan átvette a vezetést, a félidei különbség reális volt. A második félidő elején átjáróház volt a védelmünk, nem tudjuk ennek az okát. Aztán a hajrára összeszedtük magunkat, feljavult a védekezésünk, így tudtunk faragni a hátrányon. Nyilván nem a két pont megszerzése volt a célunk, hanem az, hogy az előző meccshez képest javítsunk az előző, tizenhat gólos hátrányból, amely sikerült is. A következő, NEKA elleni találkozónk sorsdöntő lesz, így fejben már arra koncentrálunk – fogalmazott a DKKA mestere.

Hátul még javítani kell

A Loki trénere, Szilágyi Zoltán kiemelte, hogy nem számítottak könnyű meccsre, mivel vasárnap még a Vipers Kristiansand ellen BL-meccset játszottak. 

A Dunaújváros koncentráltan, jól kezdte a mérkőzést, rögtön előnyre tett szert. Örülök, hogy ezután rendeztük sorainkat, fordítani tudtunk, kézben tartottuk a találkozót. Azonban a második félidei védekezésünkkel nem lehetek teljesen elégedett, viszont a harmincnyolc lőtt gólnak örülök. Dicséretet érdemel a hazai csapat, mert a nagy különbség ellenére végig derekasan harcolt annak ellenére is, hogy a két pont sorsa már korábban eldőlt

 – nyilatkozta Szilágyi Zoltán.

Összességében elégedettek a debreceniek

A hajdúságiaktól az egyébként Dunaújvárosban nevelkedett Grosch Vivien is megfogalmazta gondolatait. A kézilabdaázó úgy gondolja, dekoncentráltan kezdték az összecsapást, amit a házigazdák remekül ki is használtak. – Azonban összeszedtük magunkat, több gyors gólt tudtunk lőni, ebből viszonylag nagy lett az előnyünk. 

Az elvárthoz képest többet hibáztunk, de tanulunk ezekből, megyünk tovább. Célunk az volt, hogy két ponttal távozzunk, ez sikerült is, tehát boldogok vagyunk

 – zárta Grosch Vivien.

A DVSC Schaeffler kézisei továbbra sem túl sokat pihenhetnek, ugyanis a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját szombaton 18 órától játsszák le Norvégiában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában