Fotókkal, videóval

2024.03.23. 12:55

Helyszíni tudósítás: Olyan történt pénteken a válogatott meccsén, amelyre ritkán van példa a világban…

Telt ház, fantasztikus hangulat, meggypiros mezek, Szoboszlai győztes gólja a törökök ellen. Úton az Eb-győzelem felé (?).

Orosz Krisztofer

Teljesen megtelt a Puskás Aréna a törökök elleni meccsre

Forrás: Orosz Krisztofer

Lejátszotta első idei mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 21 órától. A mieink Törökországot fogadták a csodaszép Puskás Arénában, amely ezúttal is – talán a világon egyedülálló módon, ha felkészülési meccsről beszélünk – teljesen megtelt, a srácok pedig újfent kitettek magukért. 

„Minden meccsnap ünnepnap” - tartja a mondás, ennek megfelelően ezúttal sem hagyhattam ki a találkozót. A honi futball kedvelőinek olyan érzés belépni a Puskás Arénába, mintha igazi szentélybe érkezne, az állítás egyébként pontosan így van. A kora délutáni órákban érkeztünk a fővárosba, de a hangulat egészen megdöbbentő volt, tekintve, hogy barátságos meccse lesz a fiúknak. Legyen az a bazilika vagy a rakpart, mindenhol találkoztunk magyar mezzel vagy sálakkal.

Lázban égett Budapest, ami egy szempontból különösen felemelő: néhány éve volt olyan tétmeccse (!) a válogatottnak, amelyre alig több mint ezren látogattak ki, manapság pedig néhány óra alatt elkel mintegy 60 ezer belépő. Erre ki számított pár esztendeje?

Amellett sem szabad elmenni szó nélkül, hogy azért a török drukkerek is kitettek magukért, ennyi Fenerbahce-mezt még nem láttam élőben. A Budapesten üzemelő kebabos vendéglátóegységek nagyobb része a kezdés előtt néhány órával bezárt, a végeredmény tudatában pedig lehet, jobb volt előtte fogyasztani az autentikus ételt…

magyarország törökország labdarúgás puskás aréna
A nemzeti színekkel megvilágított Puskás Aréna a mérkőzés előtt
Forrás: Orosz Krisztofer

Biztató jeleket mutat a válogatott 

Már-már megszokott módon felcsendült a „Nélküled” című dal, több tízezer szembe könnyet varázsolva. Hogy lehetne így lelketlenül játszani?! A Himnuszról nem is beszélve, egészen érzelmes pillanatok után kezdődhetett a találkozó. A Carpathian Brigade rigmusaitól remegett a stadion, a libabőr pedig garantált volt. A játékvezető sípszava előtt elképesztően rázendített a tábor, ekkor épp mutatta a kamera Szoboszlai Dominikot, aki elmosolyogta magát, ekkor tudtam, nyerni fogunk. A meccsen egyébként hol mi, hol a törökök játszottak jobban, de épp a Liverpool sztárjának büntetőjével sikerült behúzni a találkozót, így a nemzeti együttes immár 13 mérkőzés óta veretlen. Az Aranycsapat óta nem volt ilyen hosszú szériája a meggypiros alakulatnak. Ha sikerülne megdönteni a legendák 18-as sorozatát, okkal pályázhatnánk az Eb-győzelemre. 

Egy célért küzd mindenki 

Az egész találkozó alatt kizárólag pozitív hangokat lehetett hallani, még a legvérmesebb és bátorító italoktól fűtött drukkerektől is, senki sem szidta a futballistákat.

Ami ilyenkor ennél is felemelőbb, teljesen mindegy, a jelenlévők közül ki szurkol a DVSC-nek, az FTC-nek, az Újpestnek vagy éppen a Budapest Honvédnak, mindenki egy célért küzd. Persze, nagy szavakat használunk, amikor arról beszélünk, Eb-t nyerhetünk, de drukkerként mi másban bíznánk? 

Többen is így vélekedtek a stadionban, Marco Rossi vezetésével pedig minden lehetséges! Minden. 

Az olasz mestert pénteken sem felejtette el ünnepelni a publikum: a meccsen többször mintegy 30 ezer drukker „Marco”, míg másik 30 ezer „Rossi” kiáltással éltette a Mistert. 

Egyelőre maradjunk a földön, készüljünk a keddi, Koszovó elleni újabb meccsre, de egy pillanatra képzeljük el, a magyar válogatott döntőt játszik az Európa-bajnokságon, s Berlinben meg is nyerjük a kontinenstornát, Szoboszlai Dominik pedig magasba emeli a trófeát… 

A magyar labdarúgó válogatott kerete: 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC) 

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (SC Freiburg – Németország), Szalai Gábor (FC Lausanne-Sport – Svájc) 

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC – Svájc), Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland AFC – Anglia) 

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában