Vízilabda

2024.03.23. 17:25

Négy góllal verte a Neptunt a foghíjas DVSE

Tartalékos kerettel is legyőzte a sereghajtó Neptun VSC csapatát a DVSE-Master Good az OB1/B 19. fordulójában. A házigazda fővárosiak egy félidőn át remekül tartották magukat a címvédő ellen, a végén azonban érvényesült a papírforma.

Haon.hu

Tőzsér Dávid volt a mezőny legeredményesebbje

Forrás: dvse.hu

Macsi Martin, Macsi Patrik és Rózsa Bence eltiltása miatt bekerült a csapatba Bera Károly, valamint az élete első felnőtt meccsén lehetőséget kapó Soltész Olivér, a kapuban pedig ezúttal is Gergely Bence várta a Neptun játékosainak lövéseit – olvasható a dvse.hu-n. Az első gólt viszont nem Gergely, hanem a túloldali kollégája kapta, akit Stefanidesz Levente avatott fel a kezdés után szűk másfél perccel. Ezt követően több mint négy percet kellett várni a következő debreceni gólra, melyet Somorjai Sebestyén szerzett szabaddobásból. A házigazda tapadt a DVSE-re az első felvonásban, Tőzsér Dávid hét másodperccel a negyed előtt lőtt büntetőjére azonban már nem volt válasz (2-3).

A második negyedet ugyanilyen arányban nyerte meg a Neptun. Habár Tőzsér Dávid és Dienes Balázs találatával a játékrész közepén már kettővel is vezetett Kádár Kálmán együttese, a félidő végére egyenlítettek a fővárosiak. Két negyedet követően 5-5 állt az eredményjelzőn.

Sikerült ellépniük

Fordulás után ritmust váltott a DVSE, és fokozatosan ellépett ellenfelétől. Krizsai Ádám góljára még volt válasza a Neptunnak, de ekkor volt utoljára döntetlen az állás. A debreceniek zsinórban háromszor voltak eredményesek, ebből kettőt sikerült megőrizni a negyed végére (7-9).

A záró felvonásban a DVSE már egyetlen találatot sem engedett a Neptunnak, ellenben kettőt még hozzátettek az eddigiekhez. Előbb Soltész Olivér szerezte meg élete első felnőtt találatát, a 11-7-es végeredményt pedig Stefanidesz Levente állította be, keretbe foglalva a mérkőzést.

Büszke vagyok a srácokra, mivel fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva játszottak. Örülök, hogy látványos játékkal sikerült megszereznünk ezt a nagyon értékes három pontot

– nyilatkozta a találkozó után Kádár Kálmán, a DVSE vezetőedzője.

A klub a következő mérkőzését két hét múlva játssza a közvetlen rivális YBL ellen, hazai medencében.

A tények

Férfi vízilabda OB1/B, 19. forduló

Neptun VSE – DVSE-Master Good 7-11 (2-3, 3-2, 2-4, 0-2)

Gólszerzők: Lantos 2, Garádi, Fazekas, Molnár Á., Füzesi, Tóth A., ill. Tőzsér 4, Dienes 2, Stefanidesz 2, Somorjai, Krizsai Á., Soltész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában