Futsal

2024.03.18. 20:43

Egy percnyi rövidzárlat okozta a DEAC vesztét a Haladás ellen – fotókkal

A debreceniek az első félidő végén kétszer is hibáztak, amit a szombathelyiek kegyetlenül kihasználtak.

Tóth Huba Elemér

Nagy volt a küzdelem a felek között

Fotó: Molnár Péter

A DEAC férfi futsalcsapata az MVFC Berettyóújfalu elleni vereség után hétfő este a címvédő, és ezúttal is listavezető Haladást fogadták a DESOK-ban. A debreceniek az idényben eddig kétszer csaptak össze a Vas vármegyei alakulattal, de mindkét alkalommal 2–1-es vereséget szenvedtek. 

Azonban Tihanyi Csaba legénysége ezúttal is a bravúrra törekedett, ám a fiúk a félidő tájékán gondolatban talán már túl hamar az öltözőbe vonultak, amely megpecsételte sorsukat.

Kár volt az utolsó percekért

A Haladás Hadházi Sándor révén már a 6. percben megszerezte a vezetést (0–1), de aztán a DEAC-nak is voltak bőven lehetőségei. Nem sokkal később Rutai terült el a büntetőterületen belül, a játékvezető szerint Faragó Lajos szabálytalankodott, így hatméterest végezhettek el a vendégek, ám Faragó Ádám túljárt a büntetőt elvégző Vas eszén. A debreceniek a 19. percben egyenlítettek is, a rutinos Faragó Lajos javította korábbi tévedését, és a pálya közepén szerzett labdát, amit jobb szélről nagy lökettel aztán a hálóba juttatott (1–1). Csakhogy az első játékrésznek itt még nem volt vége, hazai szempontból rémálomszerűen folytatódott a találkozó. 55 másodperccel a szünet előtt a Hali egy szöglet után ismét előnybe került, ugyanis az üresen érkező Henrique magabiztosan célzott a kapuba (1–2), majd még ugyanebben az etapban Vass Ottó hibája után Vas Ádám is eredményes volt (1–3). A fekete-fehérek ráadásul azért is foghatták a fejüket, mivel sérülés miatt elveszítették Franchut, aki a folytatásban már nem is tudott visszaállni.

Nem tudták áttörni a védelmet

A második játékrészben nyomott az egyetemista gárda, de Berecz Rafael, Tóth Attila és Thiago lövése is elakadt a remek formában védő Alasztics Marcell kezeiben. Mivel az állás nem módosult, a cívisvárosiak a végén kockáztattak, ám a véghajrából rosszul jöttek ki. A vége előtt hat perccel Longo döntötte el a pontok sorsát, ugyanis védhetetlenül bevarrta a labdát a felsőbe (1–4), majd az utolsó minutumban Sipos Gergő lőtt az üres kapuba és alakította ki az 1–5-ös végeredményt.

Férfi futsal NB I. felsőház, 5. forduló

DEAC–Haladás VSE 1–5 (1–3)

DESOK. Vezette: Czene-Joó Ádám (Juhász Dávid, Mózsa Ábel).

Gólszerzők: Faragó L. (19.), illetve Hadházi (6.), Henrique Diniz (19.), Vas (20.), Luiggi (35.), Sipos (40.)

Debrecen: Faragó Á. – Thiago, Franchu, Tóth A., Győri. 

Cserék: Nyerges, Faragó L., Berecz, Vass, Nagy B., Szatmári, Siska, Varga Z., Magyar. 

Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Szombathely: Alasztics - Longo, Hajmási, Sipos, Vas Á., Gyimesi. 

Cserék: Kovács M., Szalmás, Knizs, Henrique, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi, Rutai.

Vezetőedző: Felipe Conde.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában