Kézilabda

2024.02.13. 21:47

Négy debreceni kapott válogatott meghívót

A magyar nemezti együttes Svájccal játszik két meccset.

Haon.hu

A magyar válogatott

Forrás: MKSZ-archív/Kovács Anikó

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette 19 fős keretét a Svájc elleni EHF Euro Cup-mérkőzésekre. A mieink február 29-án Tatabányán, március másodikán Gümligenben mérkőznek meg a svájci nemzeti csapattal.

A DVSC Schaeffler játékosai közül a magyar keretbe ezúttal Füzi-Tóvizi Petra és Vámos Petra kapott meghívót, míg Tamara Haggertyre a holland, Jovana Jovovicsra pedig a szerb válogatottban számítanak

– írja a piros-fehérek honlapja.

Ami a magyar nemzeti csapatot illeti, február 26-án kezdődik a közös felkészülés. 

Nagyrészt a világbajnokságon résztvevő játékosok kaptak helyet a Svájc elleni meccsek előtti felkészülést megkezdő keretben, de nyilván a sportforma és a sérülések is befolyásolták a névsort.

Háfra Noémi állapotára kíváncsiak vagyunk, így ő is kapott meghívót. Meglátjuk, mennyiben tudja most segíteni a válogatottat, hiszen hosszú távon mindenképpen számolunk vele.” – mondta el Golovin Vlagyimir.

A magyar női válogatott kerete: 
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Papp Nikolett (Scm Gloria Buzau, román)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Háfra Noémi (SG BBM Bietigheim) 
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában