Kézilabda

2024.02.22. 17:45

DVSC: szépen vagy csúnyán, de nyerni kell

A balatonbogláriak ellen zárja a nagy sorozatát a Loki.

Molnár Szilárd

Kácsor Gréta

Forrás: Czinege Melinda

Egy 15 meccset felölelő nagy menetelés utolsó fejezete előtt áll a DVSC Schaeffler együttese. A piros-fehérek a NEKA együttesét fogadják a bajnokság 16. fordulójában a Hódosban pénteken 18 órától. A hajdúságiak 24 ponttal a 4. helyen állnak a tabellán, 15 meccsen 12 győzelem és 3 vereség a mérlegük. A balatonbogláriak 16 bajnokin négyszer nyertek és egyszer ikszeltek, a megszerzett 9 pontjuk pillanatnyilag a 12. pozícióra elegendő az első osztályban. A dunántúliak idei legeredményesebb játékosa Faragó Lea, aki 65-ször vette az ellenfelek hálóját a bajnokikon, utána következik Bató Lili 60 góllal, míg Győri Viktória 48 találata a jelenleg a harmadik helyre elegendő a házi góllövőlistán.

Érdekesség, hogy Juhász Kata, Vámos Míra és Vámos Petra személyében három korábbi NEKA-kézis is tagja a Lokomotív keretének. 

A sportstatisztika.com adatai alapján a dunántúliak ellen eddig tökéletes bajnoki mérleggel bír a Loki: 7 meccsen 7 győzelem, 230–177-es gólkülönbséggel. Ebben a szezonban szeptemberben már találkozott egymással a két alakulat, akkor 30–19-re nyert a Vasutas.

Inkább mentálisan

Azon a meccsen hatszor volt eredményes Kácsor Gréta, a hajdúságiak balátlövője. A 23 éves játékos elmondta, a balatonbogláriak egy fiatal, gyors csapatot alkotnak. – Egy komoly sorozaton leszünk túl a pénteki összecsapással, ami mind fizikailag, mind mentálisan azért próbára tette az együttest. Személy szerint nekem inkább utóbbi okozta a nagyobb nehézséget.

Szerintem döntő lesz, hogy miként fog működni a védekezésünk, illetve a szerzett labdából indított lerohanásainkat miként tudjuk végig vinni.

Nincs mese, szépen, vagy csúnyán, tök mindegy, de nyernünk kell! – adta ki a jelszót Kácsor, akit Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány utólag meghívott a Svájc elleni EHF EURO Cup-mérkőzésekre.
– Hétfőn, miután hazaértünk Svédországból beszéltem a kapitánnyal, természetesen nagyon örültem a meghívónak. Szeretnék segíteni a csapatnak, tudom, hogy ez a legutóbbi meccseimen kevésbé sikerült, de nagyon bízom benne, hogy ezúttal másként lesz – mondta el Kácsor Gréta.

A DVSC Schaeffler–NEKA bajnoki mérkőzésen az Asztalos Bence, Szalay Zoltán bírópáros fújja a sípot, a találkozót az M4 Sport kézi Youtube-csatornája élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában