Örömhír

2024.06.06. 17:42

Június végére rá sem lehet ismerni majd a Darabos tömbi játszótérre

A hónap végére teljesen megújul a Darabos tömb közösségi tere, új játékokat és nagyobb zöldfelületet is kap terület. Utoljára a 2000-es évek elején újult meg a belvárosi játszótér.

Bekecs Sándor

Június végére teljesen megújul a játszótér

Forrás: Molnár Péter

Minden korosztály pihenését, kikapcsolódását szolgáló, modern, zöld park és játszótér épül a Darabos és Bethlen utcák lakótömbjei által határolt területen, a Thaly Kálmán utcai Óvoda mögött.

A játszótér felújítási munkálatai is megkezdődtek már
A játszótér mellett közösségi térrel is gazdagabb lesz a Darabos tömb
Forrás: Molnár Péter

Nem csak a játszótér érett meg a fejlesztésre

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselőjelöltje hívta fel a figyelmét arra, hogy ennek a sűrűn lakott övezetnek a közösségi tere megérett a fejlesztésre. 

A város gazdasági helyzete, az önkormányzat költségvetése lehetővé tette, hogy mintegy 40 millió forint önkormányzati forrásból újragondoljuk a Darabos tömb játszóterét 

– fogalmazott Papp László. 

Papp László, Debrecen polgármestere
Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Molnár Péter

A város első embere ismertette: a június végéig tartó fejlesztés során új sportpálya épül, új játszóeszközöket helyeznek ki és növelik a zöldfelületeket.

A fejlesztést követően, a fák árnyékában egy igazán vonzó közösségi tér vár majd mindenkit 

– fejezte ki. 

Minden korosztály pihenését szolgálja majd a Darabos tömb megújuló parkja 

– Az elmúlt évek alatt volt alkalmam megismerni az itt élőket. Bár a területet Darabos tömbnek hívjuk, valójában ez egy hatalmas lélek, tele kedves, aranyos emberekkel – mondta Papp Csaba. Megjegyezte, a játszóteret utoljára a 2000-es évek elején újították fel, az elsők között kapott az uniós szabványoknak megfelelő eszközöket.

Papp Csaba köszönetét fejezte ki a Mozdulj, Libakert Egyesületnek is, amely korábban verselő padok kihelyezését kezdeményezte a játszótér mellett, most – saját költségvetésének terhére, 1,7 millió forintért – egy kondiparkot alakított ki. 

Az idősek számára is biztonságosan használható fitneszgépekkel elmondható, minden korosztályt fogad majd ez a park 

– emelte ki Papp Csaba.

Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselőjelöltje
Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselőjelöltje
Forrás: Molnár Péter

A beruházás részeit részletezve elmondta, a megújuló sportpálya környékén egy kötélmászó-tornyot, mérleghintát, négyüléses hintát, egy körforgót és egy homokozót telepítenek majd a szakemberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában