Jégkorong

2024.02.15. 17:01

Berta Ákos: Legközelebb ezeket a helyzeteket könyörtelenül ki kell használni

A DEAC másodedzője a Gyergyó ellen vereséget követően kissé bosszúsan értékelt.

Tóth Huba Elemér

Berta Ákos szerint ennyi hibával nem lehet meccset nyerni

Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

A hokibajnokság alapszakaszának második etapja keretein belül a DEAC a tavalyi bajnok Gyergyói HK együttesét fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. A debreceniek nem indítottak jól, de egy gyorsan bekapott gól után a folytatásban magára talált az együttes, Bucskin pedig egyenlített. Bár Hetényi Zoltán bravúrt bravúrra halmozott, a GYHK hamarosan kétszer is eredményes volt, de Novotny szépített, így az utolsó játékrészre nyílt maradt a párharc. A végén már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, és a cívisvárosiak 5–2-es vereséget szenvedtek.

Túl sok volt a hiba

Berta Ákos, a DEAC másodedzője a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, azt kapták, amit vártak, és gondolták, hogy a csapat játéka nem lesz zökkenőmentes. 

Gondoltuk, hogy nem fognak úgy pörögni a lábak, többet tett a győzelemért a Gyergyó. Voltak helyzeteink, sajnos most nem mentek be. Kicsit sok, felesleges, ki nem kényszerített hibát követtünk el. Azt, hogy ezt minek a számlájára tudhatjuk be, azt részben tudjuk. Reméljük, hogy a következő mérkőzésen ezeket nem követjük el

 – hangoztatta az egyetemisták korábbi játékosa.

Berta Ákos hozzátette, volt olyan szakasz, amikor a csapat jó játékot mutatott, így reménykedhettek benne, hogy szorosabb lesz a vége.

– Sikerült sokáig egy gólon tartani a különbséget és akkor még volt is helyzetünk. Legközelebb ezeket a helyzeteket könyörtelenül ki kell használni, úgy ahogy most a GYHK tette. Egy bajnokesélyes csapat, úgyhogy tőlük is van mit tanulni, főleg egy ilyen mérkőzésből. Megyünk tovább és vasárnap a Csíkszereda ellen megpróbálunk jobb játékot nyújtani – zárta bizakodóan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában