Kosárlabda

2024.01.06. 11:05

A kinti dobások döntöttek a DEAC javára

Andjelko Mandics vezetőedző úgy látta, csapata ezúttal még jobban játszott, mint az Oroszlány legyőzésekor.

Molnár Szilárd

Csapatmunkával nyert a fekete mezes DEAC Kecskeméten

Forrás: Baol

Magyar szinten remek mérkőzésen 90–84-re győzött a DEAC a Kecskemét otthonában az új év első bajnoki mérkőzésén. A hajdúságiak szinte végig kezükbe tartották a mérkőzést, így Djordje Drenovácék sikeréhez kétség sem férhetett. Az Oroszlányban győzedelmeskedő debreceni csapaton két helyen is változtatott Andjelko Mandics vezetőedző, hiszen ezúttal Garamvölgyi Ákos, Mócsán Bálint és Neuwirth Bence is ott volt a feldobásnál Edwin és Buljevic mellett. Hat pontos sikerének köszönhetően a szezon során először nyert két idegenbeli mérkőzést a DEAC, amely így újra pozitív mérleggel áll a pontvadászatban.

Támadásban jobbak voltak

A mérkőzésen 14 pontig jutó Lovro Buljevic az összecsapást követő sajtótájékoztatón gratulált mindkét csapatnak: – Igazi csapatként játszottunk, és főleg támadásban tudtunk ellenfelünk fölé nőni. Ez a zsinórban második sikeri erőt adhat számunkra a folytatásra – értékelt röviden a horvát kosaras.

Andjelko Mandics úgy látta, csapata ezúttal még jobban játszott, mint az Oroszlány legyőzésekor: – Elég színvonalas meccs volt, kevés eladott labdával. Mi jobban dobtunk kintről, és ez volt a kulcsa a sikerünknek.

A végét picit elrontottuk, azt vártuk, hogy majd a Kecskemét feladja, így az összkép nem volt az igazi számomra.

Két idegenbeli diadalt arattunk, de ez nem altathat el minket. Úgy tűnik akkor vagyunk jobbak, ha mi vagyunk a kevésbé esélyesek. Szerintem jobban játszottunk, mint Oroszlányban, és ha ezt nézzük, akkor fejlődünk – nyilatkozta az egyetemisták szakvezetője.

Folytatás jövő hét szombaton hazai pályán, a dobogó harmadik fokán álló Szolnoki Olajbányász ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában