Kosárlabda

2024.01.03. 19:59

Péntek este idegenben is legyőzné a Kecskemétet a DEAC

Nem lesz egyszerű dolguk a debrecenieknek.

Haon.hu

Forrás: DEAC

Remekül indult az alapszakasz második köre Andjelko Mandics legénysége számára, mely hosszú idő után újra nyerni tudott saját otthonától távol, ezzel egyúttal visszavágva a nyitófordulós hazai fiaskóért az Oroszlány gárdájának – olvasható a DEAC kosárlabdacsapatának közlésében.

Mint írják, a fehér-feketék pénteken 18 órától ismét vendégségben lépnek parkettre; Mócsán Bálinték ezúttal Kecskemétre utaznak, ugyancsak győzelmi reményeket dédelgetve. A debreceniek felülkerekedésük esetén sorozatban két idegenbeli sikert jegyeznének, amire eddig még nem volt példa a 2023-24-es bajnoki kiírás során.

Könnyű dolga persze egyáltalán nem lesz a hajdúsági együttesnek, még akkor sem, ha a felek tabellán elfoglalt helyezése alapján Djordje Drenovacéknak minden esélyük megvan arra, hogy elhozzák a két pontot a KTE otthonából. A csapatok tavaly októberi randevúja óta a hírös város egyesülete trénert váltott, a pihenőre vonuló Forray Gábor helyét a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a nemzeti alakulatot két Európa-bajnokságra is kijuttató Ivkovics Sztojan vette át, az idény végéig szóló megbízatással.

Jót tett a vérfrissítés a lila-fehéreknek

Az elmúlt hetekben a KTE légióskontingensében is csere történt, a Marko Sinik-Shannon Bouges Jr.–Rastko Dramicsanin trió egy szerb centerrel, a többek között a spanyol élvonalban is megforduló Marko Lukoviccsal egészült ki, akit a megsérülő Kimani Lawrence pótlására szerződtettek. A kecskeméti kulcsfigurák kapcsán elmaradhatatlan az állandóságot képviselő kosarasok megemlítése, ilyen a honosított magasember, Kemal Karahodzsics, a rutinos irányító, Wittmann Krisztián, vagy a rendre hasznos perceket a pályán töltő Kucsera Dániel, míg a fiatalok tekintetében a hétről hétre fejlődő Ivkovics Milánt, és a szintén ígéretes tehetségnek bizonyuló Tóth Barnát érdemes kiemelnünk.

A vérfrissítés határozottan jót tett a lila-fehéreknek, akik Ivkovics érkezését követően egy hárommeccses pozitív szériát produkáltak. A soproni évzárón aztán megszakadt a menetelés, Wittmannék szoros csatában kapituláltak a nyugati határvégen.

Összességében azonban így is kijelenthető, hogy a KTE felívelő formát mutatva várhatja a cívisvárosiak elleni visszavágót.

Nem lesz egyszerű dolguk a debrecenieknek

Ami az örökmérleget illeti, a DEAC az eddigi nyolc csörtéből három alkalommal nyert a Messzi István Sportcsarnokban, legutóbb 2021 decemberében. Idén ellenben nem tűnik bevehetetlennek a Kecskemét erődje, lévén hét hazai találkozójukból négyet is elveszítettek Karahodzsicsék, igaz, Ivkovics Sztojan vezetésével kettőből kettőnél tartanak.

A leírtakból tisztán kirajzolódik, hogy ez a KTE már korántsem az a brigád, amelyik a bajnokság elején lépten-nyomon botladozott, a Mandics-fiúknak tehát meglehetősen szorosra kell húzniuk azt a bizonyos nadrágszíjat az újabb diadal megszerzésének érdekében. Amennyiben viszont Edwinék az előnyösebbik arcukat tudják mutatni pénteken, úgy nagy csatára kényszeríthetik, sőt, felül is múlhatják a házigazdát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában