Kézilabda

2023.12.05. 10:48

Vereséget szenvedtek a női kézisek

Vámos Petráék jól kezdtek, de Montenegró bedarálta őket a végére.

Haon.hu

Próbálkoztak a magyarok, de semmi sem jött össze

Forrás: MKSZ-archív/Kovács Anikó

Tudtuk, hogy a Paraguay és a Kamerun elleni könnyed sikerek után ez lesz a világbajnokság első kemény meccse, az első hatvan perc, amelyet meg kell nyerni a célok eléréséért. A tavalyi Eb-bronzérmes montenegrói válogatott az egyik legkellemetlenebb ellenfél az elitből. Ráadásul esetükben – illetve az ellenük játszott meccsek során – kulcskérdés, hogy mit engednek meg a játékvezetők, hol húzzák meg a keménység és a durvaság közti határvonalat – írta a dvscschaeffler.hu. 

Jól kezdődött 

Nos, a találkozót egyébként remekül vezető dán duó, felfogása nem nekünk kedvezett (és akkor finoman fogalmaztunk). A meccs első kiállítását Klujber Katrin kapta a 17. percben, egyébként jogosan. Csakhogy addigra minimum három montenegróit kellett volna kiküldeni két percre. Tatjana Brnovics például szó szerint terrorizálta Vámos Petrát. Szerencsére Böde-Bíró Blanka elkapta a fonalat, támadásban pedig ha nehezen is, de megtalálta a rést az ellenfél falán a magyar csapat. Átvették a vezetést a mieink, s a 18. percben Vámos Petra második góljával már kettővel jártak előrébb a riválisunkál, s szünetig háromgólosra nőtt az előny. 

Teljesen szétestek 

Aztán a folytatásban többször is megvolt a lehetőség, hogy tovább növeljék a különbséget, ehelyett kihagytak négy ziccert a lányok – vagy fogalmazzunk úgy, hogy a horvátból honosított Marta Batinovics védett bravúrosan – eladtak a magyarok három labdát, s a 40 percben már Montenegró vezetett 14–11-re. Nincs jobb szó, védekezésben és támadásban is szétesett a válogatott, s erre az sem magyarázat. hogy Batinovics valóban ihletett formában védett. Mire Vámos Petra megtörte a mieink több, mint 12 perces gólcsendjét, már odalett a hit, míg a másik oldal képviselői eksztázisban kézilabdáztak. A vége pedig 24–18 lett a balkániak javára. 

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség honlapjának értékelte a látottakat. – A második félidő első tíz perce meghatározta a mérkőzés végeredményét. 

Nem is a védekezésünkkel volt gond, az emberelőnyöket nem sikerült góllal befejeznünk támadásban, belehibáztunk a ziccerekbe. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor az ellenfél elkezd szárnyalni, mi pedig bármit csinálunk, nem sikerül. Tudtuk, hogy a beálló körüli játékot kell megoldanunk, mégsem sikerült, talán összesen két labdát szereztünk.

Ez nem feltétlenül a beálló körül védekezők hibája volt, hanem a mellettük védekező játékosoké, a gyors passzokat nehéz volt így lereagálni – mondta. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában