Rali

2023.10.10. 20:39

Méltó módon megkoronázták a szezont Hajdúhadházon

Rekordlétszámú mezőnnyel, több mint ezer érdeklődővel búcsúzott a Kárai Exclusive Kupasorozat.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Modernkori autós népvándorlásnak lehettek szemtanúi mindazok, akik Hajdúhadház felé vették az irányt vasárnap. A Káposztás napokról is híres város most a ralisok és az autósport kedvelői célkeresztjébe került, ugyanis a Dakar Ring adott otthont a Kárai Exclusive Kupasorozat ötödök fordulójának. Vélhetően a nagyszerűen kialakított aszfaltcsík mellett az is népszerűvé tette az autós megmérettetést, hogy a 2023-as idényben ez volt a széria utolsó viadala, így a hajdúhadházi verseny döntött az összesített eredményekről is. Az erőpróba minden eddigi nevezési rekordot megdöntött, összesen 151 indulót regisztráltak a szervezők.

„Homokviharban” is sokan

Vasárnap délelőtt a Dakar Ring nevéhez méltó időjárási körülmények fogadták a résztvevőket, óriási szélben, és már-már sivatagi homokviharban repesztettek a ralisok a pályán, ahol két kört kellett megtenniük egy futamban, s összesen háromszor próbálkozhattak minél jobb eredményt elérni a nap folyamán. A kellemetlen időjárási körülmények a nézőket sem tartották távol a rendezvénytől, a reggel 9-től délután 5-ig tartó eseményt több mint ezren tekintették meg a helyszínen. A Dakar Ring hőse egyértelműen a mindössze 16 esztendős Pál Krisztián volt, aki négy (!) kategóriában is a legjobbnak bizonyult a Skoda Fabia volánja mögött.

A versenyen induló sofőrök mellett sztárpilóták is szórakoztatták a nagyérdeműt, igazi kuriózumnak számított, ahogy Kárai Péter, Treitl Tamás, Horváth „3teli” István, Utasi Péter, Vida Sándor és az egyik főszervező, Szikszai Béci driftelt autójával az aszfalton. A szokásoknak megfelelően Hajdúhadházon is volt jótékonysági nézőautóztatás, az ebből befolyó összegből és az adományokból 180 ezer forint gyűlt össze az éberkómában fekvő korábbi ralis, Szilágyi Ricsi gyógyítására.

Megkapják jussukat

A Kárai Exclusive Kupasorozat versenyei a Dakar Ringen véget értek, ám egy esemény még vár a pilótákra: december 9-én rendezik a széria ünnepélyes díjkiosztó ceremóniáját a Debrecenhez közeli Panoráma Étteremben. 

Eredmények

Junior: 1. Pál Krisztián (Skoda Fabia), 2. Szűcs Márk (BMW), 3. Kuti Balázs (Citroen)

0-1000ccm: 1. Farkas Sándor (Mini Cooper), 2. Fazekas Zoltán (Trabant), 3. Széll Sándor (Trabant)

1001-1600ccm: 1. Tóth József Yondi (Lada), 2. Kiss János (Mazda MX5), 3. Kuti Balázs (Citroen)

1601-2000ccm: 1. Brilló Gaben (Lada), 2. Szabad Richárd (Lada), 3. Mányi László (BMW)

2001-3000ccm: 1. Varga Sándor (BMW), 2. Megyesi János (BMW), 3. Mányi László (BMW)

3000ccm feletti: 1. Pál Krisztián (Skoda Fabia), 2. Varga Sándor (BMW), 3. Treitl Tamás (BMW)

X (felnevezett): 1. Pál Krisztián (Skoda Fabia), 2. ifj. Nagy Lajos (BMW), 3. Varga Sándor (BMW)

Abszolút kategória: 1. Pál Krisztián (Skoda Fabia), 2. ifj. Nagy Lajos (BMW), 3. Varga Sándor (BMW)

Lada Kupa: 1. Tóth József Yondi (Lada), 2. Brilló Gaben (Lada), 3. Szabad Richárd (Lada)

BMW Kupa: 1. ifj. Nagy Lajos (BMW), 2. Varga Sándor (BMW), 3. Treitl Tamás (BMW)

Látvány Kupa: 1. Elek Csaba (Lada), 2. Gellén Ferenc (Lada), 3. Szabadi János (Lada)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában