Futsal

2023.10.16. 21:50

Hatalmas győzelmet aratott a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata a remek teljesítményt nyújtó Bazsányi Péter vezérletével legyőzte a Veszprémet.

Haon.hu

Thiagóék (feketében) remek játékkal verték a Veszprémet | Forrás: Kiss Annamarie

A válogatott szünet után a DEAC férfi futsalcsapata a Veszprémet fogadta hétfő este a DESOK-ban. A bakonyiak ezen meccset megelőzően még nem kaptak ki ebben a bajnokságban, ebből kiindulva nagyon nehéz mérkőzés előtt állt Tihanyi Csaba legénysége – írja a deac.hu.

A vezetőedző ezúttal Bazsányi Péternek szavazott bizalmat, és a döntését aligha bánta meg, ugyanis a fiatal kapus bravúrt bravúrra halmozott. A meccs elején Thiago előbb egy veszélyes íveléssel jelentkezett, aztán már a saját térfelén mentett nagyot. A negyedik percben megint a brazil légiósé volt a főszereplő, hiszen a lekészítése után Vass bombázott a kapuba. Nem sokkal később Bazsányi bemutatta az első nagyobb védését Fridrich lehetőségénél. A hetedik minutumban már a hálóőrünk is tehetetlen volt, egy balról érkező centerezést követően Lux Bence Gábor egalizált. Ezt követően Bazsányi parádézott, a hárításait pedig a szurkolók vastapssal honorálták. A szünet előtt Franchu osztott ki egy gólpasszt Harmati Tamásnak, így 2–1-re módosult az eredmény.

A második játékrész Vass lehetőségeivel indult, majd Fellembek Zétény bosszankodhatott, ugyanis a kapufán csattant a lökete. A 30. percben kettőre hízott a fór: Tóth Attila parádés kapásgólját nem foghatta a veszprémi kapus. Egyébként a 26 esztendős játékosnak ebben az idényben nem ez volt az első látványos találata. A hajrában a Veszprém átállt az öt a négy elleni játékra, de szerencsére kiválóan védekezett a debreceni együttes. Aztán 39 másodperccel a vége előtt Thiago bevitte a kegyelemdöfést, és ezzel beállította a 4–1-es végeredményt. A DEAC-nak ez volt a második győzelme ebben az idényben másodszor az NB I.-ben, bízunk benne, hogy ez a fényes siker nagy erőt ad majd a továbbiakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában