Magyar Kupa

2023.10.31. 21:33

Győztes kupathriller: hajrágóllal ment tovább a Loki!

Egy szép szabadrúgás-kombináció hozta meg a sikert a debrecenieknek.

Molnár Szilárd

Ott van a legjobb 16 között a Loki!

Forrás: Kiss Annamarie

Nehéz feladat várt a Lokira, hiszen az ellenfél a másodosztályt vezető Győr volt a Magyar Kupában kedd este. A két együttes tavaly is összekerült a kupában, akkor a DVSC nyert 2–1-re, Stefan Loncsar a 105. percben  szerezte a továbbjutást jelentő második találatot.

Szrdjan Blagojevics vezetőedző a Milosevics - Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi - Loncsar, Ojediran - Bévárdi, Dzsudzsák, Oliveira – Majdevac összeállítású kezdőtizenegynek szavazott bizalmat, tehát a múlt szombati, Puskás Akadémia ellen ikszelő csapat 4 helyen változott: Megyeri, Vajda, Bódi és Bárány helyett ezúttal Milosevics, Bévárdi, Oliveira és Majdevac kapott lehetőséget a bizonyításra.

dvsc-gyor-magyar-kupa-debrecen-labdarugas-hajdu-buhar-haon-sport-loki-debreceni-vsc
A kezdőcsapat
Forrás: Nagy Gábor/Kisalföld

Álmos kezdés

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a feleket a győri arénában, mivel esőben kezdődött az összecsapás. Rögtön egy formás vendégtámadással indult a meccs, de Oliveira pár centivel túllógott a lesvonalon. Szinte azonnal kirajzolódtak a szándékok, mindkét csapat a labdatartásra igyekezett helyezni a hangsúlyt. Ha túlságosan belekényelmesedtek a cívisvárosiak,  a győriek villámgyorsan letámadták őket, és bizony az első 10 percben többször is zavart okoztak ezzel a debreceni kapu előtt. Ha pedig nem a hazaiak zavarták a mieinket, akkor saját magukat keverték zűrbe, mint amikor Dzsudzsák a félpályáról ívelt haza, aminek kisalföldi szöglet lett a vége.

Debreceni szempontból nem nézett ki jól a játékrész első fele, érezte is a nagyjából 100 fős vendégtábor, hogy elkél a biztatás, mert tompának tűntek kedvenceik.

Végre életjelet adott magáról a Loki, Oliveira tett vissza lövésre egy labdát a csapatkapitányuknak, de a kapus védett. Nem volt szép meccs, sok volt a bosszantó technikai hiba. Majdevac időnként szépen készítette le a többieknek a labdát, apró szépséghiba, hogy ezzel nem tudott élni a gárda. A 44. percben aztán a megénekelt csatár hagyott ki egy óriási ziccert, Ojediran tanári labdája után egy az egyben maradt a kapussal, de nem tudott túljárni az eszén, így végül gólnéküli állásnál vonultak pihenőre a felek.

dvsc-gyor-magyar-kupa-debrecen-labdarugas-hajdu-buhar-haon-sport-loki-debreceni-vsc
Dzsudzsák Balázs rutinjára nagy szükség volt
Forrás: Nagy Gábor/Kisalföld

Lesgól, majd öröm a végén

Blagojevcs mester nem cserélt a szünetben, a győriek viszont kettőt is. Érdekesség, hogy Erdős József játékvezető megsérült, így a folytatásra szerepet cserélt az első félidőben a VAR-szobában tevékenykedő Pintér Csabával. Agresszívabban kezdtek a kisalföldiek, és igyekeztek magas letámadással a kapujuk elé a hadúságiakat. Az 56. minutumban ismét kimaradt egy hatalmas vendéglehetőség, Oliveira centerezett középre, de a kapus bele tudott ütni a labdába, így a teljesen egyedül érkező Ferenczinek nem volt esélye a hálóba pofozni a játékszert egy méterről. Kezdett paprikássá válnia mérkőzés, Ferenczi és Vera kapott sárgát dulakodásért. A 64. percben Oliveira ugratta ki Majdevacot, aki aztán külsővel a kapuba tekert, de sajnos lesről. A portugál származású svájci középpályásnak ez volt az utolsó megmozdulása a találkozón, mert Bódi érkezett a helyére a 69. minutumban. A 74. percben Milosevics kapus ütközött védés közben az egyik győrivel, de az ápolás után folytatni tudta a játékot. Bárány váltotta az utolsó negyedórára Majdevacot, a Debrecen pedig megpróbálta kapuja elé passzírozni a Győrt.

A 85. percben ennek meg is lett az eredménye:  Dzsudzsák ívelt be egy szabadrúgást, a hosszún Bárány bólintotta vissza a labdát, és úgy tűnt, a jobb kapufánál érkező Bévárdi pedig közvetlen közelről besodorta, de a VAR-kamionban ülők szerint már csak a gólvonalon túl, így Bárány neve kerüt be gólszerzőnek a hivatalos jegyzőkönyvbe. 0–1!

Reagált a helyzetre a szakmai stáb: Dreskovics, Baranyai és Varga érkezett a védelem megerősítésére. A nyolc perc hosszabbítás jelentős helyzetet már nem hozott, így maradt a 0–1, a Loki jutott a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában. 

A tények
Mol Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Győr–DVSC 0–1 (0–0)
Győr, 2873 néző. Vezette: Erdős J. (sérülése miatt a 2. félidőt Pintér fújta).
ETO FC Győr: Pap – Vera (Boldor, 65.), Keresztes (Hamed, 90.), Szujó (Szépe, 46.), Tóth R. (Vingler, 46.), Anton, Kovács M., Csontos, Riquelme (Diarra, 76.), Bumba, Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.
DVSC: Milosevics – Kusnyir, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran (Varga J., 93.), Loncsar – Bévárdi (Baranyai, 93.), Dzsudzsák (Dreskovics, 93.), Joao Oliveira (Bódi, 69.)- Majdevac (Bárány, 78.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: Bárány (85.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában