Röplabda

2023.10.30. 08:46

Értékes győzelmet aratott a DEAC Kecskeméten

A Debreceni Egyetem alakulata a remek teljesítményt nyújtó Vlad Pavliuk vezérletével szerezte meg a három pontot.

Haon.hu

Újabb győzelemnek örülhettek a DEAC röplabdázói

Forrás: Czinege Melinda

Kisebb szünet után a DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap délután Kecskeméten vizitált, írta a klub honlapja. Fodor Antal legénysége egy 3:2-es vereséggel indította az idényt az Extraligában, aztán a Dág ellen összejött a javítás (3:2), míg legutóbb a Dunaújvárost magabiztosan fektette két vállra (3:0).

Az összecsapás elején Vlad Pavliuk villogott, majd kicsit később Veres Bence pontjával már hattal mentek az egetemisták (7:13). Ezt követően sem forgott veszélyben a vezetés, Kiss Imre ásza után újra Pavliukot lehetett dicsérni, végül az első szettet magabiztosan behúzta a Debrecen (17:25). A második játszmában kiderült, hogy azért rögös út vezet majd a diadalig. Jobban indította ezt a periódust a házigazda, aztán egy 4:0-s sorozattal meglógtak a fekete-fehérek (5:9). A folytatásban főleg a vendégeknél volt a fór, ám a kecskemétiek többször egalizáltak. Aztán a szoros hajrá a vendégeknek sikerült jobban, így ezt az etapot is megnyerték.

Megfogadták az intelmeket

A harmadik felvonásban sokáig úgy festett, hogy Fodor Antal legénysége le tudja zárni a találkozót, de Kecskeméti Bálint Olivér elkapta a fonalat, ennek köszönhetően pedig a hírös városiak szépítettek. A negyedik szakaszt 5:1-es szériával indították ahajdúságiak, a lendületet a kecskeméti edző időkéréssel próbálta megtörni. A tréner intelmeit megfogadták a hazaiak, akik Varga Péter jó szervájával 10:8-ra módosították az eredményt. Rendezte a sorait a DEAC, amit alátámaszt, hogy Pavliuk remek ütésével már 16:21 szerepelt a kijelzőn. A hátralévő időben újabb fordulatot már nem láthattak a drukkerek, így értékes három ponttal gazdagodtak acívisvárosiak. 

Ki kell emelni Pavliuk fantasztikus teljesítményét, a szövetség statisztikája szerint az ukrán légiós 42 egységgel zárta az ütközetet. Emellett az is örömteli, hogy súlyos sérülését követően Willian ismét pályára léphetett.

A gárda a héten duplázni fog, szerdán a Dunaújvárossal csap össze a Magyar Kupában, szombaton pedig a Pénzügyőrrel találkozik a bajnokságban, mindkét meccsnek a DESOK ad otthont.

Extraliga
Kecskeméti RC-DEAC 1:3 (17:25, 23:25, 25:21, 23:25)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában