Salakmotor

2023.09.01. 14:07

Nem lesz debreceni páros a salakmotoros Európa-bajnokságon

Magosi Norbert egészségügyi okok miatt nem indul a szombati kontinensviadalon.

Boros Norbert

Forrás: Boros Norbert

A salakmotoros páros Európa-bajnokság idei küzdelmei július 15-én, a finnországi Varkausban kezdődtek. Az előzetesen kiírt hétcsapatos versengésből úgy lett hat csapat, hogy a finnek két gárdát indítottak. A megmérettetésről az első három helyezett jutott be az október 1-jén, a lengyelországi Opoléban megrendezendő fináléba. (A döntőben a lengyelek a rendező jogán már ott vannak kiemeltként.) Az első elődöntőben a dobogós helyezésekért nagy csata dúlt három gárda között, végül a dánok (Hansen, Jensen) 21 ponttal nyertek, a házigazda finnek (Mustonen, Vuolas, Salonen) 20 egységet gyűjtöttek, míg a britek (Brennan, Harris, Jenkins) 18 pontot szerezve lettek a harmadikok. A Hendersson, A. Karlsson, J. Andersson összetételű svédek 14 ponttal végeztek a negyedik helyen, megelőzve a norvégokat (10) és a finnek (6) második csapatát.

Magosi nélkül

A második elődöntőnek szeptember 2-án, szombaton 15 órától Nagyhalász ad otthont. A viadalon hét csapat küzd a továbbjutást jelentő első három helyért, ugyanis a dobogósok csatlakoznak a már finalistásokhoz, azaz Lengyelországhoz, Dániához, Finnországhoz és Nagy-Britanniához.

Ausztriából Sebastian Kössler, Daniel Gappmaier, Lettországból Jevgenijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis, Ukrajnából Marko Levyshin, Nazar Parnitskiy, Csehországból Vacláv Milík, Jan Kvéch, Eduard Krcmár, Olaszországból Paco Castagna, Nicolas Covatti, Szlovéniából Matic Ivacic, Anze Grmek érkezik hazánkba. A magyar csapatban az előzetes információkhoz képest változás történt, ugyanis Magosi Norbert egészségügyi okok miatt nem vesz részt a versenyen, ezáltal hazánkat Kovács Roland, Bárány Márk és Füzesi Richárd képviseli. A szlovénoknál is módosult az előzetes lista, Matic Ivacic nem vesz részt a viadalon, így a déli szomszédaink két versenyzővel próbálják meg kiharcolni a kvalifikációt.

Startlista

Lettország

1. Jevgenijs Kostigovs

2. Daniils Kolodinskis

Szlovénia

4. Nick Skorja

16. Anze Grmek

Magyarország

5. Füzesi Richárd

6. Kovács Roland

17. Bárány Márk

Ausztria

7. Sebastian Kössler

8. Daniel Gappmaier

Csehország

9. Jan Kvéch

10. Vacláv Milík

19. Eduard Krcmar

Ukrajna

11. Marko Levishyn

12. Nazar Parnitskiy

Olaszország

13. Paco Castagna

14. Nicolas Covatti

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában