DVSC Schaeffler

2023.09.24. 15:53

Megvan a második Loki-vereség a BL-ben – fotókkal

A Bietigheim gyorsaságával nem nagyon tudott mit kezdeni a DVSC, így 36–26 arányú vereséget szenvedett.

Bakos Attila

Tamara Haggertyék (pirosban) küzdöttek, de ez kevés volt a Bietigheim ellen

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC Schaeffler kézilabdásai a Dunaújváros elleni hazai győzelmet követően vasárnap ismét a Hódosban léptek pályára. A szerdai bajnokival ellentétben ezúttal viszont a Bajnokok Ligájában volt érdekelt a gárda,a csoportkör harmadik fordulójában a német bajnok SG BBM Bietigheim látogatott Debrecenbe. Az aktuális ellenfél eddig a Buducnostot és a CSM Bukarestet is legyőzte, tehát hibátlan teljesítménnyel várhatta az összecsapást. A Loki az első találkozón hazai pályán nyert a Savehof ellen, azonban legutóbb Győrben nagy arányú vereséget szenvedett. Az biztos, hogy ezúttal is bravúrra lett volna szükség a sikerhez. 

A találkozó előtt boldog pillanatoknak lehettünk tanúi, hiszen a klub felavatta a nemrég elkészült dicsőségfalát, amin „A DVSC Kézilabda Család Halhatatlanjai” felirat olvasható. A legsikeresebb csapatok, illetve azok a játékosok, edzők és a klubhoz közel álló személyek kaptak helyet rajta, akik a legtöbbet tették a DVSC kézilabdacsapatáért az elmúlt évtizedekben.

 

dvsc dicsőségfal
Forrás: Czinege Melinda

A Hódosban gyakorlatilag tele voltak a lelátók, úgyhogy remek hangulatban indult a meccs, amelyet a két magyar válogatottal – Faluvégi Dorottyával és Szikora Melindával – felálló német gárda kezdett jobban. Ennek ellenére Jakob Vestergaard, a vendégek vezetőedzője meglehetősen feszült volt, a zsűri asztaltól is figyelmeztetni kellett, hogy ne reklamáljon folyamatosan. 

Bejött a várakozás

A találkozó első pár perce alapján beigazolódott Kudor Kitti másodedző várakozása, miszerint leginkább betörésből és szélről próbálkoznak a Bietigheim játékosai. A játékrész feléhez közeledve négy gólos előnyt alakítottak ki a vendégek. Szilágyi Zoltán ki is kérte első idejét, hogy kicsit rendet tegyen a fejekben. Catherine Gabriel sajnos a kapujára tartó 11 lövésből csak egyet tudott megfogni az első 15 percben, de ez köszönhető volt annak is, hogy sokszor kiszolgáltatott helyzetben hagyták őt a társak.

A Bietigheim félelmetesen gyors volt a támadó átmenetekben. Nem egyszer fordult elő, hogy egy-egy debreceni gólt vagy kihagyott helyzetet követőennéhány másodperccel később már be is találtak a vendégek.

A játékrész végéhez közeledve a debreceni mester másodjára is magához hívta övéit, ezzel próbálva elkerülni, hogy a szünetben túl nagy legyen a különbség. Azonban Planéta Szimonetta hetest és kiállítást érő megmozdulását követően Kudlacz-Gloc értékesítette a büntetőt, így 18–12-es vendég előnynél szólalt meg a játékrész végét jelző duda.

A szünetben a találkozó előtt avatott dicsőségfalon szereplőket köszöntötte a klub a pályán, egy-egy emlékplakettel elismerve a DVSC-ért tett munkájukat.

Sok volt az emberhátrány

A német együttes játékosai rendre ráerőltették a hazaiakra az egy az egy elleni párharcokat, így több két perces kiállítást is összeszedett a Loki, a Bietigheim pedig remekül használta ki az emberelőnyöket. A 40. percnél lett tíz a kettő között, ekkor ráadásul kettős emberhátrányban voltak a debreceni kézisek, úgyhogy nem sokkal később már 27–14-re vezettek a németek. Innentől kezdve igazából csak a hátrány faragása és a becsület megőrzése lehetett a célja a Lokinak. Bár amilyen szoros a mezőny a végelszámolásnál még a gólkülönbségnek is jelentősége lehet.

DVSC Schaeffler–SG BBM Bietigheim női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés
Forrás: Czinege Melinda

Talán a vendégek kényelmesedtek túlzottan, vagy a DVSC lett felszabadultabb, de Szilágyi Zoltán tanítványai csökkentették a különbséget és visszamentek tíz alá.

A mérkőzés utolsó periódusában esély már nem volt az egyenlítésre, de ettől függetlenül is mindent megtettek a hazaiak annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek az ellenfélhez. Ez végül is egy 36–26-os vereségre futotta, de ha a realitás talaján maradunk, akkor tudjuk, hogy a Lokinak nem a Bietigheimet kell megvernie. 

A DVSC Schaeffler így három mérkőzést követően egy győzelemmel és két vereséggel két ponttal áll a csoportjában. Ezúttal hét közben nem lesz bajnoki összecsapás, úgyhogy a folytatás jövő héten szombaton következik az Odense otthonában.

A tények

EHF női Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló
DVSC Schaeffler–SG BBM Bietigheim 26–36 (12–18)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Andrej Budzak, Michal Zahradnik.
DVSC: Gabriel – Töpfner 5(4), Planéta 3, Vámos P. 3, Füzi-Tóvizi, Kácsor 3, Petrus 3. Cserék: Bartulovic, Hámori 1, Johansson, Grosch, Jovovics 1, Vámos M. 2, Csernyánszki 3(1), Haggerty 1, Costa 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán. 
Bietigheim: Szikora – Faluvégi 2, Kudlacz-Gloc 6(4), I. Smits, Cissokho 1, X. Smits 8, Mala 7(3). Cserék: Goncalves, Döll 3, Birtic, Johansen 1(1), Hvenfelt 2, Dulfer 2, Andersson 2, Behrend 1. Vezetőedző: Jakob Vestergaard

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában