Futsal

2023.09.28. 13:19

Volt edzőjük csapata ellen indulnak harcba a debreceniek

Harmati Tamás szerint profitálhatnak abból, hogy remekül ismerik a Nyírbátor szakvezetőjét.

Haon.hu

Harmati Tamás pikáns összecsapásra számít

Forrás: deac.hu

A DEAC élvonalbeli férfi futsalcsapata péntek este 19 órától a Nyírbátor otthonában játszik bajnokit (7. forduló). A két gárdát több kapcsolódási pont köti össze, ezért érdekesnek ígérkezik a találkozó. A hazaiakat ettől a szezontól az az Elek Gergő irányítja, aki nyolc év után nyáron hagyta el a debreceni klubot. A nyírbátori játékoskeretben is akadnak régi ismerősök: Dobi Attila, Sánta Attila, Varga Dániel és Szentes-Bíró Tamás egykoron a DEAC-ot erősítette. A cívisvárosiaktól Siska Gergő és Faragó Lajos számára sem lesz ez egy hétköznapi bajnoki, ugyanis a duó a legutóbbi idényben még a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei alakulatban szerepelt – olvasható a klubhonlapon.

Pikáns meccs lesz

– Kijelenthetjük, hogy egy pikáns találkozó vár ránk. Mindkét gárdának szüksége lenne a három pontra, így kiélezett küzdelemre számítok. 

Remekül ismerjük Elek Gergő játékról alkotott filozófiáját, ez remélhetőleg előnyt jelent. Tudjuk, hogy ennek a taktikának mik az erősségei és hol vannak a sebezhető pontjai. Hétfőn is pályára léptünk, emiatt próbálunk nagy hangsúlyt fektetni a regenerációra.

Egyébként én szeretem, ha sűrű a program, inkább a hosszú szünetekkel akad problémám, hiszen a megszakítások miatt nehéz fenntartani a formát. Bővülnek a variációs lehetőségeink Nyírbátorban, ugyanis Szatmári Ákosnak lejárt az eltiltása – mondta Harmati Tamás.

Visszatérő probléma

Egyik együttesnek sem sikerült jól a főpróbája: Elek Gergő legénysége Veszprémben 6-1-es vereségbe futott bele, míg Tihanyi Csaba tanítványai az Aramis elleni ütközetet 3–3-as döntetlennel zárták a hét elején. Harmati a lefújást követően felemás érzésekkel hagyhatta el a játékteret, mivel a 19. minutumban bevette az Aramis kapuját, ám a hajrában öngólt szerzett.

– Attól függetlenül, hogy az első tíz perc során álmoskásan játszottunk, szerintem mi álltunk közelebb a győzelemhez. Nem igazán tudjuk az okát annak, hogy miért vesszük fel nehezen a fordulatszámot a meccsek elején, de ez már visszatérő probléma, amit minél hamarabb orvosolni kellene – zárta mondandóját a 28 esztendős futsalos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában