Kézilabda

2023.09.16. 07:00

BL: ezen a meccsen bármi megtörténhet

A DVSC Schaeffler átlövője, Jovana Jovovics elmondta, megpróbálják majd kihasználni, hogy a Győr most nem annyira magabiztos.

Szabó Dóra

Jovana Jovovics bízik benne, pontot tudnak szerezni

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Újabb Bajnokok Ligája-találkozó vár a DVSC Schaeffler gárdájára, szombaton 16 órától Győrben vendégszerepelnek a cívisvárosiak. Remekül indította múlt héten BL-szereplését a Loki, mely a svéd rekordbajnok IK Sävehof együttese ellen, teljesen megérdemelten, 32–29-re tudott nyerni a Hódosban. A siker után a hétközi, bajnoki ütközetére is át tudta menteni lendületét Szilágyi Zoltán alakulata, Petrus Mirtillék 30–19-re győztek Balatonbogláron, a NEKA együttesével szemben. 

A sorozatterhelés folytatódik, egy kőkemény rivális vár a debreceniekre az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC személyében. A zöld-fehérek az NB I. második fordulójában nagy meglepetésre, 33–30-ra kikaptak a Mosonmagyaróvár vendégeként. A nemzetközi kupa Ulrik Kirkely tanítványai számára is egy héttel ezelőtt indult, kiélezett derbin, végül egy góllal, 24–23-ra diadalmaskodtak Oftedalék a francia Brest Bretagne Handball ellen.

A győri játékosok képességeit senkinek sem kell bemutatni, aki kicsit is képben van a kézilabdát illetően, azonban a lokista lányokat sem kell félteni. A piros-fehérek a honi élvonalbeli pontvadászat előző kiírása során, mindkét találkozásuk alkalmával meg tudták nehezíteni a klasszisokat felvonultató Győr dolgát. Nem kérdés, ezúttal is kemény és kiélezett ütközetre van kilátás.

Csapatszinten működnek jól

– Jól ismerjük ellenfelünket, sokszor találkoztunk velük. Most nem annyira megy a Győrnek, persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének jó csapat, ettől függetlenül ezt meg kell próbálnunk kihasználni. 

Nekik fogunk ugrani, pontot, vagy pontokat akarunk elhozni. Ez most az a meccs lesz, amikor bármi megtörténhet. Egyénileg is ki lehetne emelni játékosokat a riválisunktól, mégis, csapatszinten működnek jól, ahogyan mi is, úgy hiszem, ezúttal bárkiből válhat húzóember

– mondta el érdeklődésünkre Jovana Jovovics, a Loki balátlövője, aki tavaly november közepén igazolt Debrecenbe, aztán december végén, épp a Győrrel szembeni bajnokin sérült meg. Februárban Madridban megműtötték, majd következett a több hónapos rehabilitáció. Mostanra azonban felépült, és mindent megtesz a minél jobb szereplésért.

– Óriási kihagyás van a hátam mögött, decembertől augusztusig nem léphettem pályára, a sérülés mentálisan és fizikálisan is megterhelő volt. Ám így bőven akadt időm rákészülni a szezonra, új energiával jöttem vissza, alig vártam a rajtot, azt gondolom, már másképp tudok a csapat segítségére lenni, mint korábban. Már nyáron is éreztem, egyben van a társaságunk, az eddigi eredményeink is ezt támasztják alá. Iszonyatosan nehéz idény vár ránk, rengeteg találkozót fogunk játszani, és sokat utazni. Ez bizonyos szempontból jó, hiszen mindig jobb meccselni, mint edzeni, ugyanakkor a nagy terhelés miatt észnél kell lennünk, muszáj figyelnünk a testünk jelzéseire – fogalmazott a szerb-magyar kettős állampolgárságú átlövő, aki az elmúlt hónapok alatt nagyon megszerette Debrecent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában