Jó pihenést, Mini

2024.05.10. 11:59

Nyugdíjba ment a legendás hajdú-bihari rendőrkutya, akit még a dílerek is tiszteltek

Mini és vezetője, Komádi István 7 éve dolgozott együtt, de útjaik ezután sem válnak külön.

Haon.hu

Mini és vezetője, Komádi István az állat nyugdíjazása után is együtt maradtak

Forrás: Zsaru Magazin

Kilencévnyi szolgálat után márciusban nyugdíjba ment a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség kábítószer-kereső kutyája, Mini, akinek akkora volt a hírneve, hogy egy díler egyszer inkább önként hozta elő a drogot, amikor meglátta az állatot.

Mini és vezetője, Komádi István főtörzsőrmester 2017 óta dolgozott együtt a nyírábrányi kirendeltségen a Zsaru Magazin cikke szerint. – Gyakorlatilag véletlenül találkoztunk. Meg kellett tanulnom, milyen az élet egy szolgálati kutyával. Míg egy átlagos gazdi hazamegy, megeteti őt, játszik, sétál vele valamennyit, addig mi a nap 24 órájában együtt vagyunk, dolgozunk. Sokat kellett alkalmazkodnunk egymáshoz – osztotta meg a rendőr, aki egy emlékezetes akciót is elmesélt a magazinnak.

Miután helyben már nagyon sokan ismerték a kutyát, egy feltételezett drogdíleren ütöttek rajta a rendőrök. Eleinte nem működött együtt, mire közölték, hogy keresőkutyát alkalmaznak. Amikor meglátta Minit és a főtörzsőrmestert, inkább önként előadta a tiltott szert, tudta, hogy úgyis megtalálnák.

Mini és gazdája bemutatókon is rendszeresen részt vett, ezeken nagy sikert aratott a pisztolyos különszámuk, amelynek lényege, hogy a rendőr úgy tesz, mintha pisztolyt fogna a kutyára, az pedig felágaskodik, és felteszi a „kezét”, vagyis a mellső mancsait.

Mini és kutyavezetője, Komádi István a népszerű pisztolyos mutatvány közben
Forrás: Facebook / Zsaru Magazin

– Mini azt is tudja, hogy miután „lelövöm”, eldől, és mozdulatlanul marad a földön – mesélte a kiképző-kutyavezető, akinek lehetősége volt arra, hogy Minit az állat nyugdíjazását követően megvásárolja. Természetesen élt is a lehetőséggel, így a közös munka után is együtt maradtak.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában