Kézilabda

2022.11.17. 14:32

Máris kiderült, ki veszi át az állapotos Jezsikava helyét a Lokiban!

A Budaörstől érkezik az új játékos.

Karina Jezsikava (balról) helyére Jovovics Jovana (jobbról) érkezik a DVSC Schaeffler csapatához

Forrás: dvsckezilabda.hu

A gyermekáldás előtt álló Karina Jezsikava helyére érkezik Budaörsről a 21 éves Jovovics Jovana. A szerb-magyar kettős állampolgárságú átlövő egyébként kiválóan beszél magyarul – adta hírül a DVSC Schaeffler hivatalos oldala.

A Loki új igazolása 2017-ben, 16 évesen került a Dunaújvárosi KKA csapatához, és 2019-ben megkapta a magyar állampolgárságot. Szerbiában Jovovicsként szerepelt, s bár a magyar okmányaiba a Jovovity név került – így szerepel majd a hivatalos jegyzőkönyvekben –, kérésére a klub a Jovovics nevet használja.

Jovovics a szerb válogatott tagjaként ott volt a 2019-ben a Japánban rendezett világbajnokságon. Az előző szezonban 26 mérkőzésen 142 gólt szerzett a Budaörs csapatában. A jelenleg is zajló bajnokságban vakbélműtétje miatt csak három találkozón lépett pályára, s 15 alkalommal volt eredményes. A debreceni klub jövő nyáron mindenképpen szerette volna szerződtetni Jovovics Jovanát, az élet azonban közbeszólt, mivel Karina Jezsikava gyermeket vár, így még az Európa-liga rajtja előtt gondoskodni kellett a pótlásáról.

Az átlövő meg is érkezett Debrecenbe, bemutatkozott újdonsült játékostársainak, s csütörtök délután már együtt edz a csapattal. Szerződése 2025-ig szól.

– Bár úgy terveztem, hogy Budaörsön fejezem be ezt a szezont, nagyon boldog vagyok, hogy jött ez a lehetőség, remélem, hogy élni fogok vele – mondta bemutatkozó interjújában Jovovics Jovana. – Nagy kihívások várnak ránk, mások a célok, mint az előző csapatomban. Alig várom, hogy elkezdődjön az Európa-liga, hiszen még soha nem léptem pályára nemzetközi kupában, így ez nagy motivációt jelent számomra. Szimpatikusak az új társak, s mivel magyarul és angolul is beszélek, nem hiszem, hogy gondom lenne a beilleszkedéssel – nyilatkozta a klubhonlapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában