Kézilabda

2023.09.13. 19:20

Hengerelt a Loki a NEKA otthonában

Az eleje kicsit döcögött, de aztán belelendültek a debreceni kézisek, akik simán, 30–19-re nyertek Balatonbogláron.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Nagyarányú győzelmet aratott a DVSC Schaeffler csapata szerdán este: Szilágyi Zoltán tanítványai 30–19-re győztek a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) otthonában, a női kézilabda NB I. 3. fordulójában. A Bajnokok Ligájában is érdekelt Debrecenből Kácsor Gréta és Petrus Mirtill is hat-hat találattal vette ki a részét a sikerből.

Nem indult ugyan jól a meccs debreceni szempontból, ziccerek maradtak ki, becsúszott néhány technikai hiba, s ezt a lelkes hazai fiatalok kihasználták. Ám Petrus Mirtill és Kácsor Gréta tett arról, hogy beinduljon a gépezet, az ő góljaikkal vezettett a Loki 7–3-ra a 13. percben. 

A cívisvárosiak védekezése rendben volt, kidomborodott a két együttes közti fizikális különbség, s ha kevesebbet hibáznak a piros-fehérek, már szünetre nagyobb lehetett volna a különbség – írják a klub honlapján.

A folytatásban Vámos Petra villant kétszer, fokozatosan nyílt az olló, s a 40. percben Kácsor Gréti hatodik góljával már tízzel járt előrébb (11–21) a DVSC.

A végjátékban újra jött néhány technikai hiba, így végül 11 gólos lett a különbség, a jól küzdő boglári fiatalok ellen.

Folytatás szombaton 16 órától a Bajnok Ligájában, a Győri Audi ETO otthonában.

A tények
NEKA-DVSC Schaeffler 19–30 (7–12)

Balatonboglár 200 néző. V: Bátori B., Szécsi B.
NEKA: Zaj – Miklós K., BATÓ 4 (1), Lapos 1, GYŐRI V. 4, Faragó L. 2, Wald 2.  Csere: Csapó Kincső (kapus), Pálmai, Munteanu-Korodi 1, MOLNÁR D. 3, Matucza, Berei, Kriston K. 1, Petruska, Hengl 2 Edző: Bakó Botond
DVSC: Bartulovic – Grosch 1, Planéta, Vámos P. 2, Haggerty 1, KÁCSOR 6, PETRUS 6 Cs: Csernyánszki 2, JOVOVICS 3, Füzi-Tóvizi 2, E. Johansson, Töpfner 2 (1), HÁMORI K. 3, M. Costa 1 Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1. 13.p.: 3–7. 21.p.: 6–8. 28.p.: 7–11. 39.p.: 11–20. 47.p.: 13–25.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1
Mesterszemmel
Bakó Botond: Találkoztunk egy olyan ellenféllel, amely számunkra útmutató. Látnunk kell, mi az irány, mi kell ahhoz, hogy magasabb szintre lépjünk. Rengeteg hiba volt mindkét oldalon, nálunk talán azért mert túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Voltak jó periódusaink, de meg kell tanulnunk huzamosabb ideig jól kézilabdázni.
Szilágyi Zoltán: Örülök, hogy egy ilyen fiatal tehetséges csapat ellen játszhattunk. A NEKA sokig jól tartotta magát, de a védekezésünk rendben volt, s kijött a javunkra a fizikális különbség. Az első félidőben sok problémánk volt a helyzetek kihasználásával, ezelet a hibáinkat a hazaiak kihasználták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában